Ко ће бити Бајернова звијезда од 100.000.000 евра?

Европа се тресе, чека се трансфер који ће померити границе на Алијанц Арени!

Фудбал 27.04.2017 | 19:00
Ко ће бити Бајернова звијезда од 100.000.000 евра?
Лето пред нама могло би врло лако да постане једно од најврелијих у историји. Притом, не мислимо на природне аспекте и температурне висине у целзијусовој скали, већ на дешања која нас очекују на фудбалском тржишту.

А Бајерн би требало да се нађе у епицентру лудила. 

Минхенски гигант спрема се да обори све могуће рекорде немачког фудбала и устали се на сам врх европске хијерархије, пошто је у разради страшан мастер план - да овог лета искешира астрономских 100.000.000 евра и на Алијанц Арену доведе једну велику, младу звезду! 

На столу су четири страшно јаке карте - Килијан Мбапе, Антоан Гризман, Пауло Дибала и Марко Верати. А Карло Анћелоти мора да изабере једну. 

Полазна тачка Бајернове трансфер стратегије је - где ће највише горети? 

У овом тренутку готово је извесно да ће то бити позиција коју покрива Ћаби Алонсо. Легендарни шпански везиста на крају сезоне окачиће копачке о клин, а Бајерн у овом тренутку већ има потписану замену у лику Себастијана Рудија, који ће у пакету са Никласом Зулеом доћи из Хофенхајма већ првог дана прелазног рока. Ипак, Анћелотијевемисли усмерене су ка Паризу, где наступа његов миљеник и највећа жеља - Марко Верати. 

Без обзира на чисту финансијску моћ и скоро па неприкосновену снагу у Француској (Монако на прагу титуле), у Пари Сен Жермену имаће великих главобоља како би Вератијазадржали на Парку принчева. Барселона у италијанском репрезентативцу види новог Ћавија и решење за горући проблем у срцу везног реда и неће жалити новац. А неће ни Бајерн, који је за надолазећи прелазни рок спремио деветоцифрену суму.

Како се Алонсов одлазак у пензију неуморно ближи, баварски гигант би у Вератију замену у правом облику - спојницу између офанзивног и дефанзивног реда, играча који воли да разиграва остатак екипе, али и да „хапси“ противничке играче и зауставља акције већ у раној фази напада.

Евентуална куповина Мбапеа, Гризмана и Дибале зависиће првенствено од тога да ли ће Роберт Левандовски каријеру наставити у Бајерну. Реал Мадрид се помиње као следећа дестинација за пољског голгетера. Додуше, иста је прича и за поменути трилинг. 

Бајерн у фокусу има да у догледно време пронађе наследнике ветеранском тандему Франк Рибери - Арјен Робен, који временом све мање може да одговори на задатке немачког гиганта. Што је и логично, с обзиром на године. 

И Мбапе и Гризман су играчи којима „лежи“ игра по крилу, с тим што ни један, ни други нису играчи система. Већ фудбалери око којих се врти игра и који превасходно воле да буду у самом центру нападачког реда.

Експлозија ултраталентованог француског брзањца овековечена са 23 гола и 11 асистенција довела је Леонарда Жардима у велико искушење како да склопи формацију којом би дао подједнако важан простор и Мбапеу и Фалкау. И то је савршено урадио трансфрормацију у офанзивну варијанту система 4-4-2. И од Монака је створио нападачку силу. 

Анћелоти се најчешће узда у варијације 4-3-3 и 4-2-3-1, мада му није страно да „промеша“ карте и у ватру баци два нападача. Као што је својевремено радио с Миланом, па и Челсијем. 

Идентична прича била би и са Гризманом, коме би Анћелоти морао да пружи улогу централног нападача. Јер, одавно је Француз прерастао улогу ударника с крила и Атлетикова игра више не може ни да се замисли без њега. Мадридски клуб има клаузулу на 100.000.000 евра и уколико би Бајерн, или неко други, искеширао толики новац, не би било препреке ка остварењу трансфера. Ипак, Гризман остаје веран Атлетику и то никада није крио, иако се око њега многи разбацују великим новцем. 

С Паулом Дибалом је ситуација мало другачија. Односно, Бајерн ће можда имати и најмање шансе да ангажује аргентинског Драгуља. Не толико због чињенице да је недавно продужио уговор до 2022. и тако зацементирао свој останак у Торину, већ првенствено због тога што он жели да остане и израсте у Јувентусову легенду. 

Опет, Дибалу више привлачи Барселона и није никаква тајна да би једног дана волео да обуче дрес каталонског великана. Додуше, није ни тајна да је Дибала Анћелотијева скривена жеља и да ће Карлето покушати да искористи добре односе с управом Бјанконера како би завршио спектакуларан трансфер.

На крају, поставља се питање - да ли је Бајерну уопште потребан трансфер од 100.000.000 евра? Немачки Билд, који је потписник текста и који ретко када греши са информацијама које износи, тврди да је одлука управе баш таква - да је потребан!

Једна од главних одлика баварске машинерије је да годинама уназад послује паметно и не троши вртоглаве количине пара. Ма колико се то многима не допада, узимање од највећих ривала у држави није незаконита радња и одавно доноси фантастичне резултате. Како на терену, тако и у каси. 

Довољно је само имати на уму да је рекордни трансфер Бајерн направио још 2012. године, када је за 40.000.000 евра купио Хавија Мартинеза из Билбаоа. 

Бајерну је под хитно потребна свежа крв и звезда око које ће се градити будућност. Избор је одличан, само треба паметно изабрати. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар