Куп - Звезда пред Чуку: Вријеме је за Срнића!

Црвено-бели и Чукарички недавно у првенству одиграли атрактиван меч са седам голова, хоћемо ли данас гледати репризу у првом мечу полуфинала купа (16. 30).

Фудбал 26.04.2017 | 12:00
Куп - Звезда пред Чуку: Вријеме је за Срнића!
Игра је променљива, врло променљива, али актуелна генерација Црвене зведе има шансу да дуплу круну после десет година донесе на Маракану. Велика препрека ка том путу биће Чукарички, који је после пропуштене шансе у првенству (одлазак у плеј-аут) на куп гледа као на прилику да се домогне Европе.

Брђани и црвено-бели су марта ове године одиграли можда и најзанимљивију утакмицу у првенству. Славили су гости (4:3) и сигурно је да ће публика очекивати нешто слично и овог пута. Истина, полуфинални мечеви Купа Србије пружају шансу за реванш, па можда треба очекивати обазиривију партију двојице тренера. Занмиљиво је у последње време да тим Ненада Лалатовића игра боље у гостима него код куће.

Стручни штаб Црвене звезде на последња два меча је шансу пружио идентичном тиму. Међутим, врло је вероватно да на Бановом брду видимо промену коју навијачи дуго очекују. Уместо Џона Руиза шансу у стартној постави требало би да добије заборављени Славољуб Срнић.

Такође, неизвесност влада око позиције левог бека. На повреду, тачније ударац, пожалио се Михаило Ристић, Душан Анђелковић је дуго био ван строја. Дакле, велику шансу да поново почне од првог минута има Стефан Милошевић.

На Брду су последњи меч добили 25. фебруара. Од тада су изгубили од Црвене звезде и Радника, играли нерешено с Радом и Лучанима. Црвено-бели су дерби ране излечили у Крушевцу. Међутим, треба имати на уму да ће домаћин бити одморнији, односно да је у плеј-аут сусретима против Радника и Борца Ненад Лалатовић има могућност да комбинује и одмори најважније полуге тима.

Брђани и српски шампион нису ремизирали на последњих шест сусрета. Црвена звезда има четири тријумфа, док је Чукарички два пута тријумфовао. Голови су у претходном периоду били загарантовани када играју ова два тима. На претходних пет утакмица је дошло ГГ и 3+.

Међутим, реванш на Маракани оставиће простор тренерима да комбинују, што је најавио помоћник Ненада Лалатовића, Драган Шарац.

“Сигурно је да ћемо да уђемо обазриво у меч, покушаћемо да не примимо гол, а да постигнемо бар један погодак. Била би то добра увертира за реванш на Маракани”, рекао је Шарац.

ЧУКАРИЧКИ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (16.30, Арена спорт 1)

Стадион: Чукаричког
Судија: Милорад Мажић

ЧУКАРИЧКИ (4-2-3-1): Петрић - П. Јовановић, Ђурић, Копитовић, Богосавац - Срнић, Зорић - Бојић, Кајевић, Обрадовић - Ожеговић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Манојловић - Петковић, Фримпонг, Ал. Луковић, Милошевић - Ле Талек, Доналд, Срнић, Канга, Плавшић - Боаћи.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ЧУКАРИЧКИ

Слобода (Г)     3:0
Младост Луч. (Д)      1:1  
Вождовац (Г)  3:1
Радник Сур. (Д)         1:2
Борац Ч. (Г)     1:0

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Младост Луч. (Д)      4:2
Рад (Г)    4:0
Борац Ч. (Д)     2:0
Партизан (Д)     1:3
Напредак (Г)  2:1

МЕЂУСОБНИ СКОР
37     6       3       28     30:83

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар