Митровић: Прибојавали смо се овог дербија!

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да се екипа помало прибојавала ’вечитог дербија’ са Партизаном.  Тензија, кошкање, „треш ток“. . . Све је то нормално! „Наравно, у границама нормале“, поручио је Звездин капитен.

Кошарка 26.04.2017 | 10:45
Митровић: Прибојавали смо се овог дербија!
’Црвено-бели’ савладали су Партизан резултатом 85:74 у ’вечитом дербију’ који је обележио друго коло Кошаркашке Суперлиге.

Митровић је био најбољи у редовима своје екипе са 17 поена и по 4 скока и асистенције.

„Осећао сам се добро на терену. Добро сам отворио меч и много је лакше када тако почнете. Добијете самопоуздање и из тог самопоуздања крену и добре ствари. Много ми је битније да смо славили јер смо се прибојавали овог дербија“, рекао је Митровић.

Он је додао да је резултат добар и ако се буде гледао међусобни скор.

„Колика год да је разлика у квалитету, не само ове, већ и ранијих сезона, ретко када се деси да се дерби лако добије. То се показало и вечерас. За нас је дерби дошао можда и нешто раније, нисмо на нивоу на којем желимо да будемо, али ми је драго што смо забележили тријумф двоцифреном разликом. Имамо залиху за други део сезоне. Полако подижемо форму и бићемо све бољи из утакмице у утакмицу“, додао је Митровић.

Била је то, врло вероватно, партија сезоне капитена Црвене звезде Луке Митровића. Далекометни хици, офанзивни скокови, пожртововање у одбрани.... Од набројаних састојака била је саткана игра младог крилног центра.

Да, било је и вербалних дуела са играчима Партизана, посебно Луковићем, али потенцијални репрезентативац је поручио да је то саставни део дербија.

„Сви су мотивисани у дербију, увек има мало тензије, кошкања „треш тока“... Све је то нормално и све је то драж дербија. Да нема тога, не би се овај меч називао дербијима. Све док је у границама нормале, то је добро. Али не треба изјавама дизати тензију“, поручио је Лука Митровић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар