Ово је предуслов да гледаш Џошуу и Кличка...!

За повратак бокса у Србији – Београдски победник од 27. до 30. априла у Пинкију! Уз бесплатан улаз. . .

Остали спортови 27.04.2017 | 10:15
Ово је предуслов да гледаш Џошуу и Кличка...!
Некада смо се дичили олимпијским медаљама и пуним дворанама, али као и многи други спортови ни бокс се није најбоље снашао у беспарици насталој после распада бивше Југославије. Међутим, прошле године је Београдски победник – турнир култног статуса у српском боксу – пратило 3.000 људи, а организатори овог новог, 55. издања популарног такмичења, надају се да добра посета ни сада неће изостати.

Јер на овогодишњи Трофеј града Београда пријавило се 143 борца из Аустрије, Белгије, Бразила, Чешке, Немачке, Грчке, Мађарске, Казахстана, Молдавије, Пољске, Румуније, Шткоске, Туниса, Велса, Русије, Словеније, наравно и Србије. Међу њима и 20 жена.

Београдски победник одржава се у хали Пинки од 27. априла, када су на програму четвртфиналне борбе, до великог финала у недељу са почетком у 18 сати. За све дане такмичења улаз је бесплатан.

А тек да оне млађе упутимо на то колику традицију имају два престоничка боксерска драгуља, Београдски победник и Златна рукавица, те да се и они старији носталгично врате у "нека срећнија времена", једно мало подсећање: некада је мечеве на Сајмишту гледало и по 15.000 људи, а дворану Београдског сајма грејала је железничка локомотива.

Шампиони Београдског победника били су: Богдан Кахриман, Мате Парлов, Јован Џакула, Звонко Вујин, Светомир Белић, Драган Вујковић, Љубинко Веселиновић, Тадија Качар, Слободан Качар, Мирко Пузовић, Сретен Мирковић, Миодраг Перуновић, Братислав Ристић, Драган Коновалов, Иван Рибач...

Дакле, за све љубитеље бокса од четврртка до недеље у дворани Пинки – Београдски победник. Јер како ћеш да коментаришеш борбу Ентонија Џошуе и Владимира Кличка ако ниси видео како све почиње?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар