Ovo je preduslov da gledaš Džošuu i Klička...!

Za povratak boksa u Srbiji – Beogradski pobednik od 27. do 30. aprila u Pinkiju! Uz besplatan ulaz. . .

Ostali sportovi 27.04.2017 | 10:15
Ovo je preduslov da gledaš Džošuu i Klička...!
Nekada smo se dičili olimpijskim medaljama i punim dvoranama, ali kao i mnogi drugi sportovi ni boks se nije najbolje snašao u besparici nastaloj posle raspada bivše Jugoslavije. Međutim, prošle godine je Beogradski pobednik – turnir kultnog statusa u srpskom boksu – pratilo 3.000 ljudi, a organizatori ovog novog, 55. izdanja popularnog takmičenja, nadaju se da dobra poseta ni sada neće izostati.

Jer na ovogodišnji Trofej grada Beograda prijavilo se 143 borca iz Austrije, Belgije, Brazila, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Kazahstana, Moldavije, Poljske, Rumunije, Štkoske, Tunisa, Velsa, Rusije, Slovenije, naravno i Srbije. Među njima i 20 žena.

Beogradski pobednik održava se u hali Pinki od 27. aprila, kada su na programu četvrtfinalne borbe, do velikog finala u nedelju sa početkom u 18 sati. Za sve dane takmičenja ulaz je besplatan.

A tek da one mlađe uputimo na to koliku tradiciju imaju dva prestonička bokserska dragulja, Beogradski pobednik i Zlatna rukavica, te da se i oni stariji nostalgično vrate u "neka srećnija vremena", jedno malo podsećanje: nekada je mečeve na Sajmištu gledalo i po 15.000 ljudi, a dvoranu Beogradskog sajma grejala je železnička lokomotiva.

Šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragan Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Ivan Ribač...

Dakle, za sve ljubitelje boksa od četvrrtka do nedelje u dvorani Pinki – Beogradski pobednik. Jer kako ćeš da komentarišeš borbu Entonija Džošue i Vladimira Klička ako nisi video kako sve počinje?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar