Шуман ипак води "змајеве" у Финску!

Захваљујући реакцији министра културе и спорта Кантона Сарајево Мирвада Курића, рукометаши Босне и Херцеговоне ће ипак путовати у Финску.

Остали спортови 26.04.2017 | 19:20
Шуман ипак води "змајеве" у Финску!
Селектор БиХ Билал Шуман пронашао је рјешење за проблеме у Рукометном савезу БиХ због којих је био упитан одлазак "змајева" у Финску на утакмицу квалификација за Европско првенство у Хрватској.

Како је пренијело сарајевско "Ослобођење", затражио је помоћ од Мирвада Курића, министра културе и спорта Кантона Сарајево, који му је одмах изашао у сусрет и обећао да ће његово министарство обезбиједити 50.000 КМ, колико је потребно за авионске карте и смјештај екипе у Финској.

"Велико хвала министру Мирваду Курићу, који нам је помогао и у новембру прошле године. Мислим да смо нашли рјешење и путовање у Финску је извјесно. Све ће бити јасније данас, а онда бих се могао посветити послу селектора, што би ми требало бити примарно", изјавио је Шуман сарајевском дневнику.

На питање зашто се бавио стварима које нису у опису његовог посла, Шуман је нагласио да није могао да замисли да репрезентација БиХ не отпутује у Финску.

"Дошао сам на позицију да свој посао обављам часно и поштено. БиХ је моја земља и с поносом сам носио дрес репрезентације, а поносан сам и што сам селектор. Ова ситуација ме је погодила, али нисам желио да сједим и чекам, јер бих се утопио у летаргију која влада у нашем рукомету. Нисмо смјели и не смијемо у будућности дозволити да наш рукомет нестане. Сада смо нашли рјешење, али за будућност морамо наћи адекватнија и дугорочнија рјешења", подвукао је селектор "змајева".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар