Цветковић: Надао сам се, да ће се још неки одазвати

Мушку репрезентацију Србије очекују веома важни дуели са селекцијом Румуније у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 26.04.2017 | 18:50
Цветковић: Надао сам се, да ће се још неки одазвати
"Орлови" ће се почетком идуће недеље окупити у центру ФСС у Старој Пазови, где ће се спремати за меч у Баја Мареу у четвртак од 20 часова.

Чартер летом, најбољи српски рукометаши, вратиће се у Србију одмах после утакмице, како би се што боље спремили за меч са истим ривалом у Крагујевцу у недељу у 18 часова.

"Ово могу назвати и мало принудним списком у овом моменту. Надао сам се да ће нам се одазвати неки играчи који би нам много значили у борби за Европско првенство. Нисмо били те среће да дођемо до позитивног решења. Ту мислим на Илића, Тоскића и Станића. То је сада прошлост. Зна се ко је носио игру репрезентације у Пољској. То је веома битан моменат на који се ослањам у планирању. Алтернативу тражим за ове две утакмице за све оно што може да се деси. Можда је позив Чутури изненађење. То је искусан играч, који игра у Румунији. Игра добро у Констанци, зна да игра са нашим, али познаје и румунске играче. Чекају нас три-четири дана тренажног процеса. Ако се укаже потреба да помогне, тако ће бити", каже за сајт РСС, селектор Јовица Цветковић.

На списку је после шест година је и Младен Бојиновић.

"Дуги је доста дао нашој репрезентацији у неком прошлом времену. Још увек игра, налази се на списку, али неће бити на припремама где ће бити 22 играча. Остављамо шест играча у резерви, да можемо да убацимо неку алтернативу или регенеришемо тим кроз неку нову опцију. Позвали смо шири круг кандидата из разлога што нисмо имали припреме у јануару. Желимо да отклонимо неке дилеме у та три четири дана".

Румуне сви много озбиљније схватају после две уводне победе на старту квалификација над Белорусима и Пољацима.

"Румунски рукомет је у експанзији. Знамо да многи наши играчи одлазе у Румунију. Клубови имају велике буџете, стране тренере, улажу у рукомет. Са селектором Пасквалом су изузетно озбиљна репрезентација која је променила стил игре у односу на оно што смо навикли. Да нису озбиљни, не би направили такав резултат на старту квалификација. У предности су јер су имали и то окупљање крајем децембра и почетком јануара, доста контролних утакмица, а биће на окупу пре нас, јер велики број репрезентативаца игра у домаћем првеснтву. Међутим, ми ћемо тражити њихове мане, и дати максимум у припреми меча. На Пољаке и Белорусе смо изашли практично без икакве припреме. Морамо да имамо у репертару две-три опције у одбрани. То не сме бити само 6-0, без обзира што смо орочени временом. Када узмемо у обзир и да имамо неке повратнике у репрезентацију, све то морамо сажвакати заједно како би у наредном периоду очекивали стабилнију игру и боље резултате".

Између мечева у Баја Мареу и Крагујевцу је мање од 72 сата. Како избећи пад који се десио у првој ЕХФ недељи у Нишу после победе у Гдањску?

"Савез је урадио све да путовање за Румунију не буде тешко. Идемо чартер летом и враћамо се исто вече. То ће сачувати енергију играча. Не могу да тактизирам, ми напросто морамо да радимо без обзира на осећај умора. Састав у Пољској је био такав да је био потрошен у том мечу, после чега је уследио пораз од врхунске репрезентације каква је Белорусија. Они су стално у десет у свету. То не смемо занемарити. Два подвига је било тешко направити у условима у којима смо били. Учинићемо све да се припремимо у миру Пазове и урадимо шта можемо. Имамо две утакмице, важно је добити ону код куће. Било би дивно победити у у Румунији, али би требало остати чисте главе шта год да урадимо тамо. То морамо схватити као прво полувреме. Испред нас су четири утакмице. Свашта може да се деси. Урадићемо све да остваримо циљ који смо зацртали", закључио је селектор Јовица Цветковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар