Србија: Ускоро почиње изградња Националног стадиона!

Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић рекао је да се нада да ће изградња Националног стадиона почети крајем ове или почетком следеће године.

Фудбал 28.04.2017 | 13:30
Србија: Ускоро почиње изградња Националног стадиона!
"У току су убрзане припреме на пројекту изградње Националног стадиона. Имамо изузетно добру сарадњу са Министартсвом омладине и спорта, као и са другим ресорним министарствима. На недељном се састајемо са свим надлежнима. Тренутно тражимо погодну локацију и мислим да ћемо ускоро уз помоћ Уефа и Фифа доћи до пројекта новог стадиона", рекао је Шурбатовић на Скупштини ФСС у Старој Пазови.

"Почећемо, надам се, крајем ове године или почетком следеће са изградњом Националног стадиона и Административне куће фудбала", додао је он подносећи извештај.

Шурбатовић је подсетио да ће Национални стадион бити капацитета од минимум 55.000 места како би Београд могао у блиској будућности да се кандидује за домачинство финала Лиге шампиона и Лиге Европа.

"Далеко смо одмакли у припреми пројекта изградње Административне куће фудбала, она би требало да Новом Београду, идејно решење је већ спремно...", навео је Шурбатовић.

Он је навео да су 2016. годину обележили успеси на спортском плану свих селекција, а посебно А репрезентације.

"А репрезентација је на пола пута и тренутно се налази на првом месту у својој групи, што нам даје реалне наде да ћемо да се пласирамо у Русију. То је приоритет над свим приоритетима", рекао је Шурбатовић.

Он је као успех навео и пласман младе репрезентације на Европско првенство у Пољској, као и кадетске на шампионат Европе у Хрватској.

Као један од приоритета за 2017. годину, Шурбатовић је навео оно што је, како је рекао, "актуелно увек".

"Наставак жестоке борбе за регуларност у српском фудбалу", рекао је генерални секретар ФСС.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар