Шарапова у квалификацијама Ролан Гароса?!

Руска тениска звезда по свему судећи добија специјалну позивницу организатора другог гренд слема сезоне.

Тенис 26.04.2017 | 13:45
Шарапова у квалификацијама Ролан Гароса?!
Иако се већ месецима ломе копља око статуса Марије Шарапове на WТА туру, то јест да ли треба да добија специјалне позивнице за турнире по повратку такмичењу након 18-месечне забране због допинговања, ставови и даље нису усаглашени.

Једни тврде да је све треба препустити оргнизаторима турнира, а други да "због моралних разлога" Рускиња мора да се пробија полако, као на почетку каријере, кроз челенџере.

Међутим, када је у питању тениска суперзвезда каква је Шарапова, "морални разлози" падају у овду, те су тако одлучили и организатори овогодишњег издања Ролан Гароса, гренд слема који је два пута освојила. Истина, многи сматрају да је њен могући старт у квалификацијама гренд слема чији је пехар подигла 2012. и 2014 понижавајући, али није јасно зашто. Рускиња нема статус на WТА листи који јој дозвољава улазак у главни жреб, а проблем са допингом је ипак дисквалификује када су у питању специјалне позивнице. Зато је пробијање кроз квалификације сасвим логично, нарочито на гренд слемовима.

Међутим, ако Шарапова освоји турнир у Штутгарту који се одржава ових дана и којим се враћа "на сцену", могла би да се нађе и директно у главном жребу захваљујући сакупљеним поенима. Бивша прва играчица света у стартном колу у Немачкој игра против искусне Италијанке Роберте Винчи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар