Илије громовник: Не извињавам се никоме!

Капитен Фед куп репрезентације Румуније не жали због бизарног понашања на мечу против Велике Британије.

Тенис 25.04.2017 | 15:15
Илије громовник: Не извињавам се никоме!
Некадашњи тениски суперстар и први играч света, Илије Настасе нашао се минулог викенда у центру пажње медија. А разлог за то је читава тирада псовки који је легенда белог спорта, сада селектор румунске Фед куп репрезентације упутио ривалкама из Велике Британије које су гостовале у Констанци.

"Коме да се извињавам? Па ја имам 70 година! Ма баш ме брига! Не жалим, могу слободно да ме пошаљу у затвор, ако желе. Па енглеска играчица је излетела са терена без допуштења, и признајем да сам је тада назвао кучком. Стално је покушавала да утиша публику, али Фед куп није опера!" јасан је двоструки гренд слем победник.

Настасе је полудео када је Џоана Конта напрасно прекинула меч који је губила тражећи заштиту од навијача који су јој стално добацивали, што је у сусретима репрезентација прилично уобичајено, нарочито када су мечеви напети. Легенда из Букурешта је тада устала и редомизвређала и Конту и цео британски тим, а на крају и гостујуће представнике медија, након чега га је судија отерао са терена. Наравно, они су то искористили за велики напад на Настасеа, пренебрегнувши притом чињеницу да је овај одмах на собе целог тима Велике Британије послао букете цвећа. Како пишу британски медији, Настасе ће због понашања у Констанци остати и без места у краљевској ложи на овогодињем издању Вемблдона, где смо навикли да га видимо протеклих година.

Инача, Румунија је савладала гошће са острва резултатом 3:2 у мечевима, Настасе је већ добио провизорну суспензију од Фед купа, а о коначној казни ће тек бити донет суд.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар