Није крај – Ибрахимовић се враћа на терен!

Фудбалер Манчестер јунајтеда Златан Ибрахимовић рекао је да нема намеру да заврши каријеру услед повреде предњег укрштеног лигамента колена.

Фудбал 24.04.2017 | 16:00
Није крај – Ибрахимовић се враћа на терен!
Ибрахимовић је додао да ће се после опоравка вратити још јачи.

Златан је у четвртак на утакмици Лиге Европа против Андерлехта покидао предњи укрштени лигамент колена, а британски медији су спекулисали да ће 35-годишњи шведски нападач завршити каријеру.

"Кроз ову повреду ћу проћи као и кроз све друго. Вратићу се још јачи. Већ сам до сада играо с једном ногом, тако да ово није никакав проблем. Једно је сигурно, сам ћу одлучити када је време да се заврши каријера. Одустајање није опција. Видимо се ускоро", објавио је Ибрахимовић на свом "Инстаграм" профилу.

Опоравак код повреде укрштеног лигамента колена траје између шест и девет месеци, тако да се његов повратак на терен може очекивати тек на зиму.

Он се такође на "Инстаграму" захвалио навијачима на "подршци и љубави".

Ибрахимовић је прошлог лета дошао из Пари Сен Жермена у Манчестер јунајтед и од тада је на 46 утакмица постигао 28 голова.

Швеђанин је потписао једногодишњи уговор с енглеским клубом и још увек га није продужио, иако је сезона при крају.

И без званичних потврда, јавност је са различитих страна стекла сасвим јасну слику о тежини повредеЗлатана Ибрахимовића (36).

По свему судећи, славни голгетер доживео је у финишу утакмице против Андерлехта кидање предњег и задњег лигамента колена и према првим проценама неће моћи да игра до 2018. године, мада је било наговештаја и да ће морати да заврши каријеру.

Манчестер јунајтед огласио се о Швеђаниновој повреди у суботу, штурим саопштењем, док је фудбалер у недељу око поноћи послао снажнију поруку навијачима.

Уз фотографију својих ногу, "окачену" на Инстаграм, Ибрахимовић је написао:

"Пре свега, хвала вам на подршци и љубави. Више није новост да сам повређен и да ћу неко време бити ван терена. Проћи ћу кроз ово као и кроз све до сада и вратићу се још јачи. Играо сам једном ногом и то ми неће бити проблем. Једно је јасно, ја ћу одлучити када је крај и њко други. Одустајање није опција. Видимо се ускоро".

Ибрахимовић ће на лето бити слободан играч, а енглески медији у недељу су објавили да преговори о његовом останку на Олд Трафорду нису прекинути.

Током ове сезоне, своје прве у Енглеској, Златан је са 28 голова најбољи стрелац Манчестер јунајтеда.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар