БЕЛ: Андерлехту велики дерби против Брижа - титула у рукама!

Тилеманс све види, а Андерлехт нема конкуренцију у Белгији! Обрадовић и Спајић на прагу трофеја!

Фудбал 24.04.2017 | 12:00
БЕЛ: Андерлехту велики дерби против Брижа - титула у рукама!
Титула је већ упакована, остало је само још да играчи Андерлехта у финишу сезоне вежу машницу. Јер више него јасно да великан из Брисела ове сезоне нема достојног ривала у домаћег шампионату, а то се јасно видело и у данашњој победи над Клуб Брижом од 2:0 у великом дербију четвртог кола плеј-офа. Андерлехт је самлео противника - 2:0 и дошао на корак од освајања титуле после две сушне сезоне што је нешто нашта на Констант Ванден Сток стадиону нису баш навикли.

Зато су ваљда и овако решени да што пре отклоне дилеме око коначног расплета. Пуних шест кола остало је до краја, у оптицају је чак 18 бодова и јасно је да ништа још није готово, али са овом данашњом победом Андерлехт је другопласираном Генту одмахао на већ опиљивих осам бодова предности.

Победу над Клуб Брижом, који није осетио сласт победе у ова четири кола плеј-офа, донели су му голова Ленадера Дендонкера и Каре Мбођија, мада можда и највеће заслуге припадају Јурију Тилемансу, асистенту код оба поготка домаћег тима.

Одговорност је и на Руду Вормеру, који је још у првом полувремену зарадио два жута картона и оставио госте да се бране са десеторицом. А кад нису могли са 11 на терену, није било за очекивати да ће моћи и са 10, иако је Андерлехт склонио ногу са папучице за гас и мирно привео меч крај.

Поменућемо само још да је Урошу Спајић све време био у победничком тиму, док је Обрадовић у судијској надокнади уступио место Оливијеу Дешахту.

БЕЛГИЈА (плеј-оф) - 4. коло:

Петак:

Гент - Остенде 1:1 (0:0)
/Кубо 73 - Берије 66/

Субота:

Шарлроа - Варегем 2:0 (0:0)
/Баби 90, Поле 94/

Недеља:

Андерлехт - Бриж 2:0 (2:0)
/Дендонкер 21, Мбођи 34/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар