НБА плеј-оф: Кливленд и Хјустон прошли даље!

Преокрет Хјустона у финишу меча за 3-1! Кошаркаши Хјустона савладали су Оклахому у четвртој утакмици, па ће се у Тексасу одлучити ко пролази даље.  Кошаркаши Кливленда први су прошли прву рунду плеј-офа НБА лиге, пошто су победили Индијану и у четвртој утакмици серије.

Кошарка 24.04.2017 | 07:45
НБА плеј-оф: Кливленд и Хјустон прошли даље!
Кливленд је као гост победио Индијану са 106:102 и тако прошао даље са 4:0 у победама.

Индијана је имала велику шансу да победи у четвртој утакмици, пошто је у последњој четвртини надокнадила 12 поена заостатка и минут и по пре краја водила са 102:100.

Најбољи играч Кливленда Леброн Џејмс је дао тројку за ново вођство, потом је Кајл Корвер погодио оба слободна бацања, а Пол Џорџ је промашио шут за продужетак.

Џејмс је наставио са одличним играма и са 33 поена је водио свој тим. Следио га је Кајри Ирвинг са 28, док је Дерон Вилијамс постигао 14, без промашаја из игре.

Џорџ, најбољи играч Индијане, је потпуно подбацио, пошто је постигао само 15 поена. Најефикаснији у том тиму био је Мајлс Тарнер са 20.

Противник у полуфиналу Источне конференције НБА лиге Кливленду ће бити победник дуела између Торонта и Милвокија, у ком је 2:2 у победама.

Преокрет Хјустона у финишу меча за 3-1! Кошаркаши Хјустона савладали су Оклахому у четвртој утакмици, па ће се у Тексасу одлучити ко пролази даље.

Тандерси су водили током целе утакмице, али су Рокетси успели да у финишу меча преокрену резултат за 3-1 у победама.

Најефикаснији у победничком тиму био је Нене са 28 поена и десет скокова, а пратили су га Гордон и Виљамс који су додали по 18. Џејмс Харден је утакмицу завршио са 16 поена, седам скокова и осам асистенција.

Расел Вестбрук, који је већ на полувремену уписао трипл-дабл меч је завршио са 35 поена, 14 асистенција и 14 скокова. Поред њега, у Оклахоми су се истакли Адамс са 18 и Оладипо са 15 поена.

Рокетси су после сјајне роле Расела Вестбрука на одмор отишли са седам понеа предности, и у трећем кварталу изабраници Билија Донована наставили су у истом ритму и стекли највећу предност када су водила са +14.

Међутим гости су се пробудили пред крај те деонице и спустили предност ривала на четири поена заостатка, да би на старту последње деонице преокренули резултат и до краја меча одржавали предност.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар