Видео: "Клач" Конли и Гасол, Херисон као Леброн!

Два кључна шута у последњим тренуцима, невероватне тројке и блокаде, све је то виђено у једној плејоф утакмици НБА лиге.

Кошарка 23.04.2017 | 14:45
Видео: "Клач" Конли и Гасол, Херисон као Леброн!
Мемфис је победио Сан Антонио Спарсе у последње две утакмице, а меч одигран између суботе и недеље (110:108) добили су на невероватан начин.

Семафор је показивао нешто мање од 5 секунди до краја регуларног дела меча када је плејмејкер Мемфиса Мајк Конли послао флоутер за изједначење против Спарса.

Који тренутак касније, на семафору је писало 96:96. Кавај Ленард је промашио шут за победу Сан Антонија, а утакмица је отишла у продужетак.



На минут и 38 секунди до краја продужетка виђен је сличан потез оном који је прошле године имао Леброн Џејмс у финалу НБА лиге када је изблокирао Андреа Игуодалу. Сан Антонио је имао два поена предности, Тони Паркер је пресекао пас Мајка Конлија и проследио лопту Петију Милсу у контри.

Аустралијанца је у трку са леђа изблокирао Ендру Херисон, после чега је Мемфис истрчао контру, а Гасол погодио уз фаул. Херисон је меч завршио са 7 поена, а та блокада му је била једина на мечу.

Иако су Конли и Гасол били најефикаснији у својој екипи, блокаду Херисона су потом на конференцији за штампу истакли као вероватно најважнији потез који им је дао замах.



Мемфис је водио 108:105, Кавај Ленард је погодио тројку за изједначење, на 12 секунди пре краја продужетка.

Утакмицу тимова код којих на супротним странама играју Марк и Пау Гасол, млађи је решио у своју корист. Марк је са готово истог места одакле је Конли изборио продужетак, погодио за победу. Спарсима је после шута Гасола остало 0.7 секунди да пробају нешто да промене, а Мемфис је изједначио на 2:2 у серији са другом екипом Запада у регуларном делу сезоне.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар