Видео: Настасе их заразио, Румунке заратиле са Британкама!

Меч за попуну Светске групе 2 Фед купа између Румуније и Велике Британије уместо тениског спектакла полако прераста у мали "рат" између две селекције.

Тенис 23.04.2017 | 10:45
Видео: Настасе их заразио, Румунке заратиле са Британкама!
Тренутни резултат у Констанци је 1-1 након победа Симоне Халеп са једне и Џоане Конте са друге стране, али је сада све у сенци ужасног понашања домаћег тима.

Легендарни тенисер Илије Настасе који је капитен румунског тима вређао је у суботу Конту током сусрета са Сораном Кирстеом, назвавши је погрдним именима.

Он је вређао и судију говорећи јој да је "је*ени шу*ак", и "који је твој је*ени проблем", док је Конти рекао "је*ена кур*о", а на удару се нашла и селекторка Велике Британије Ен Кјотавонг. Меч је био пекинут 25 минута пошто је Настасе због овог испада удаљен с терена при вођству Конте 6:2, 1:3, а Британка је на крају и славила са 6:2, 6:3.

Међутим, ту сукоб није прекинут, већ је настављен на конференцији за медије, где је Кирстеа оптужила ривалку да је лажирала сузе.



"Зашто је Конта плакала и осећала се угрожено на 1:3?! Мени упућују много горе псовке широм света. Опходили смо се према њима на леп начин. Мислим да није у реду то што нам раде само зато што смо сиромашнија земља", рекла је Кирстеа, а онда наставила:

"Широм света су ми говорили да сам циганка, кур*а, шу*ак, идиот... Навијали су против мене, показивали као да ће да ме закољу (покретом руке испод браде показала на конференцији), а ја никада нисам плакала, нити напуштала терен. Увек сам остајала и играла".

Она није оправдала понашање селектора, али је навела да Британија није имала право на онакво понашање.

"Зашто смо стале? Само зато што је Џоана плакала? Ок, на 2:1 позовете тренера и то је исправна одлука, али када сам направила брејк за 3:1, онда је почела да плаче. Не кажем да је лаж, али није логично. Са тениске стране је заслужила да победи, боља је играчица од мене, али понашање Британки је претерано. Следећи пут, када будем у проблему, можда и ја заплачем и напустим терен", додала је Кирстеа.



Конта није могла да верује шта јој се десило у Констанци.

"То је нешто што нико не би требало да искуси. Потресло ме је, што се и видело, ја нисам од оних које плачу на терену. Било је мало срамоте, али ме је погодило више него што сам очекивала. Знам да је Фед куп емотивно такмичење и да се догађају неочекиване ствари, али на ово нисам била спремна. Све ово ме је оставило нервозном, али се надам да ће већ у недељу преовладати тениска страна", навела је седма играчица на АТП листи.

Међународна тениска федерација ИТФ издала је саопштење поводом Настасеовог поступка, а он је пре мечева направио ружан гест и према селекторки Кјотавонг. Капитенка британске екипе налази се у другом стању, али то није спречило 70-годишњег Румуна да је загрли и пита за број хотелске собе.

"То је неприхватљиво, нико нема право тако да говори. Дошле смо овде да играмо тенис и судија је исправно поступио када је прекинуо меч. Током паузе сам само покушавала да смирим Џоану", истакла је.



Иначе, освајач Ролан Гароса и Вимблдона је пре почетка такмичења овог викенда вређао британске новинаре и називао их глупим, а тренутно се налази под истрагом због расистичких коментара о Серени Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар