Монте Карло: Судија оштетио Гофана, Надал у 11. финалу!

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у своје 11. финале Мастерса у Монте Карлу, победом у два сета над Белгијанцем Давидом Гофаном.

Тенис 22.04.2017 | 18:15
Монте Карло: Судија оштетио Гофана, Надал у 11. финалу!
Надал је потврдио да му је турнир у Кнежевини један од омиљених и славио је против Гофана резултатом 6:3, 6:1, за нешто мање од сат и по времена игре.

Од тих 90 минута, чак 17 је отишло на шести гем првог сета који је био одлучујући за коначан исход, а у којем је Давида драстично оштетио судија Седрик Мурије.

Гофан је шестом гему био на корак да потрвди брејк и поведе 4:2, али је судија Седрик Мурије реаговао и рекао да лоптица коју је одиграо Шпанац није изашла у аут.

Међутим, Надал је послао лоптицу десетак центиметара иза основне линије, па француски судија одузео поен Белгијанцу и тражио да се понови само зато што је видео погрешни траг на земљаној подлози.

После жучне расправе Гофан је покушао да поново поведе, али је гем трајао 17 минута и Рафа је успео да врати изгубљени брејк са старта. Грешка је утицала на Давида који је још једном попустио и дозволио ривалу да освоји први сет.

Потпуно индиспониран дешавањима на Централном терену, Белгијанцу је потпуно пала концентрација, па је до краја успео да освоји само један гем.

На тај начин, ‘Бик са Маљорке’ има прилику да постане први човек са двоцифреним бројем титула на неком од турнира из серије 1.000, пошто је изгубио само једно финале Монте Карла, пре четири године од Новака Ђоковића.

Њему ће противник у дуелу за титулу изненађујуће бити сународник Алберт Рамос-Вињолас који игра турнир каријере. Рамос-Вињолас је после нестварног преокрета избацио првог тенисера света Ендија Марија, а онда је у полуфиналу елиминисао и Луку Пуја, резултатом 6:3, 5:7, 6:1.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар