КЛС: Партизан једва побиједио Вршац у Пиониру!

Кошаркаши Партизана победом су започели такмичење у Супер лиги Србије, пошто су у Београду победили Вршац са 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13).  Парни ваљак трокирао, па прорадио! Партизанове порођајне муке, Вршац умало до сензације! Вршац се борио од првог до последњег минута, али на крају остао без великог скалпа.

Кошарка 21.04.2017 | 22:10
КЛС: Партизан једва побиједио Вршац у Пиониру!
Победнике је предводио Стефан Бирчевић са 15 поена и шест скокова. Вања Маринковић додао је 12 поена, Михајло Андрић 11, а Вилијам Хечер и Адин Врабац по десет.

Најефикаснији у Вршцу био је Стефан Фундић са 17 поена и шест скокова. Коча Јововић додао је 13, а Мирко Ђерић 12 поена.

Вршац је повео одмах на почетку и контролисао је меч и резултат. Није Партизан имао решења пре свега за Стефана Фундића. Црно-бели су у првој четвртини водили у два наврата, али само на кратко.

Гости су у првом полувремену имали и двоцифрену разлику, али су на одмор отишли са шест поена предности, 41:35.

Предсност Вршца у трећој четвртини износила је и 13 поена, после тројке Мирка Ђерића, 48:35. Партизан је дуго покушавао да уђе у ритам, а успео је када је заиграо Стефан Пот и када се распуцао Стефан Бирчевић.

Имао је Партизан неколико прилика да стекне вођство ,али је то успео тек после пенала Бирчевића, 75:74.

После тога је Бранислав Ратковица дао једно бацање, а онда је домаћин имао успешне одбране, да би после две везане тројке Михајла Андрића дошао до осам поена предности, 82:74, два минута пре краја, чиме је дефинитивно преломљен меч.

Умало да већ у другој утакмици Суперлиге видимо прворазредну сензацију! Кошаркаши Партизана савладали су Вршац резултатом 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13) и тако убележили први тријумф на старту сезоне у МОЗЗАРТ Суперлиги Србије. На мишиће.

За прву рецку Парни ваљак морао је да убаци у пету брзину и потроши много више горива него што се то у први мах очекивало. Јер, Вршац је водио безмало 35 минута и био на прагу прворазредне сензације... Пулени Александра Џикић успели су да сломе отпор првопласиране екипе КЛС и у последња три минута утакмице дођу до прва два бода. 

Превагу су донели Стефан Бирчевић и Михаило Андрић, који су у финишу утакмице преузели волан и повели екипу до победе. Репрезентативни крилни центар прво је везао пет кошева и потпуно истопио заостатак за Вршцем, да би Андрић с две везане тројке и дефинитивно окренуо резултат. Партизан је управо у 37. минуту стигао до првог вођства после више од пола часа активне игре. 

Управо је Бирчевић био најефикаснији стрелац Партизана са 15 кошева, чему је додао још шест ухваћених лопти, док је Андрић прикупио 11 поена. Један више убацио је Вања Маринковић, а по један мање Вил Хечер и Адин Врабац. 

Имаће за чим да жале играчи Владимира Ђокића, иако вероватно пред саму утакмицу нису могли ни да сањају да ће бити у прилици да узму скалп црно-белима. Добрим процентима шута, али и смушеном игром домаћина Вршац је већ у првој деоници направио серију 10:2 којом је повео резултатом 26:19. Госте из Баната покренуо је тада новајлија Стефан Фундић, који је на крају и био најефикаснији стрелац утакмице са 17 кошева. За робусним крилним центром деловали су и Бојан Крстовић, Младен Павловић и Милош Савовић, који су допунили низ са још седам кошева и тако Партизан ставили у незгодан положај. 

Готово анемично и безидејно деловао је Партизан у добром делу утакмице. Посебно у дефанзивном делу, где су ривалу допустили да води главну реч користећи управо њихово главно оружје - офанзивни скок. А после три четвртине Вршац их је имао чак десет. Управо кошевима из других шанси, потом и тројкама (9/34), Вршац је држао разлику готово све до 37. минута. Али је већ на старту последњег квартала било јасно да Вршчани немају довољно снаге да издрже јаким ритмом до краја. „скоцкао“ одбрану и тако дефинитивно кренуо у офанзиву вредну тријумфа. на другом крају било је лакше, понајвише јер је ривал губио снагу. Држао се Вршац колико је могао, понајвише захваљујући поенима Фундића иКоче Јововића. Ипак, Партизанов притисак био је прејак. 

Партизан је на крају однео победу, а играчима Вршца остаје велико искуство за наставак сезоне, која би после оваквог уводног меча могла да буде прилично занимљива. 

После Фундића најефикаснији у редовима Вршца био је Јововић са 13 поена, али је имао још шест скокова и три аситенције. Добар је био и Мирко Ђерић са 12 поена, док је Никола Јефтићбио близу дабл-дабла пошто је имао десет поена и девет скокова. 

Суперлига, прво коло:

Петак:
19:00 Спартак – Звезда 89:54
Партизан – Вршац 86:76

Субота:
18:00 Динамик – Борац

Недеља:
19:00 ФМП – Мега Лекс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар