ЕЛ: ЦСКА и Фенербахче до 2:0 у серијама!

ЦСКА са пенала у последњој секунди до 2-0! Кошаркаши ЦСКА савладали су Басконију 84:82, поенима Кајла Хајнса са линије за слободна бацања у последњој секунди, за 2-0 у полуфиналу плеј-офа Евролиге.  Шампиони драме! ЦСКА одбранио домаћи терен секунд пре краја! Богдановић доминира, Фенер до 2-0 у Атини! Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Панатинаикос 80:75 и у другом мечу у Атини, у плеј-офу Евролиге.  Богданове НБА бројке! Српски снајпер игра кошарку живота! Фенербахче има 2:0 после прва два меча у врелој ОАКА арени.

Фудбал 20.04.2017 | 22:20
ЕЛ: ЦСКА и Фенербахче до 2:0 у серијама!
После потпуног егала у првих 20 минута, ЦСКА успоставља контролу у трећем периоду предвођен Милошем Теодосићем са десет поена прави серију 17:6 и стиже до 17 поена предности.

Међутим, Баски улазе у сјајан ритам у последњих пет минута меча, те кошем Војтмана поравнавају на 82:82, 14 секунди пре краја, али Лапровитола фаулира Хајнса у последњој секунди, а Американац погађа оба слободна бацања за важну победу.

Теодосић је после очајног првог полувремена и свега три поена (1/5 из игре), меч завршио као најефикаснији појединац ЦСКА са 16 поена (3/6 два, 2/8 три), уз осам асистенција.

Са по десет поена су га пратили Нандо де Коло и јунак Хајнс, док се са друге стране истакао Родриг Бубоа са 21 поеном уз пет проигравања.

Француз је имао подршку од Чејса Бадинџера са 12 поена и шест скокова, те Јоханеса Војтмана и Кима Тилија са по десет.

Шејн Ларкин је додао по осам поена и асистенција, али је погодио тек један од седам шутева за три поена. Испромашивао се и Адам Ханга (2/9 из игре).

Серија се сада сели у Баскију, први меч је у уторак, а ЦСКА је потребна још једна победа за пласман на Фајнал-фор.

Шампион зна како се брани домаћи терен! Чак и кад се мучи - шампион зна како се побеђује. Владајући првак Европе зна и да буде шампион драме. Баш на такав начин Теодосић и другови су и у другом мечу савладали Басконију (84:82) и повели са 2:0 у серији.

Јунак меча био је Карл Хајнс који је секунд пре краја покупио промашај Теодосића,натерао Лапровитолу да га заустави фаулом и потом реализовао оба слободна бацања. Довољно да ЦСКА преживи, иако је очајном игром у последњој четвртини ставио на коцку победу.

Басконија је, као у првом мечу, била достојан ривал, али није успела да прекорачи невидиљиву црту изненађења и у Виторију се врати са брејком. Недостајало је баш мало, јако мало.

Просто, ЦСКА је био јачи. За разлику од првог дуела Московљани су смањили период игре у првом полувремену када су били у резултатском минусу. Домаћин је у првој деоници јурио ривала, али када је игра екипе Димитриса Итудиса почела да почева на креацијама и асистенцијама Милоша Теодосића гости су почели да тону у резултатски дефицит

Није служио шампионе Европе шут уза три поена, али су разноврсном игром и асистенцијама успели да се наметну. Централна улога, можете и да претпоставите, била је намењена најбољем европском пљмејкеру. Репрезентативац Србије је поделио осам додавања, уписао 16 поена уз солидан пут из игре (5/14). Међутим, Басконија је имала одличног револвераша Бобоу који није желео да баци пешкир. Француз је тројком донео изједначење 12 секунди пре краја.

Одмах потом је Теодосић претенциозно шутирао из окрета, али је на описан начин Хајнс спречио продужетке.

Поред Теодосића одлични су били Де Коло и јунак Хајнс са по десет поена.. Највише мука одбрани домаћина задавао је Француз Бубоба. Он је забележио 21 поена уз пет тројки.

Турски тим је опет предводио сјајни Богдан Богдановић са 25 поена (5/7 два, 5/8 три) уз осам скокова и шест асистенција.

ПАО је опет боље почео меч и повео 16:6 у првом периоду, али Фенер преокреће већ до другог квартала, али је уследила резултатска клацкалица до средине трећег периода.

Фенер предвођен Богдановићем стиче седам поена предности, коју испушта почетком последње четвртине, ПАО преокреће на 68:65, али опет одговорност преузима Србин и покреће серију 7:0.

Домаћин је био у игри до последњих тренутака меча, али Боби Диксон и Костас Слукас стављају тачку на победу Фенера са линије за слободна бацања.

Богдановића је у стопу пратио Екпе Јудо са 22 поена (11/14) и девет скокова уз две блокаде, док је 14 поена додао Диксон, али уз шест изгубљених лопти.

Други српски играч из редова Фенера Никола Калинић није био на нивоу првог меча, али је допринео победи са седам поена (3/6 из игре) и три ухваћене лопте.

ПАО је носио Мајк Џејмс са 22 поена и четири асистенција, 14 је додао Крис Синглтон, док је 13 убацио Јанис Бурусис уз шест скокова.

Трећи меч на програму је у уторак у Истанбулу, Фенеру је потребна једна победа за трећи узастопни пласман на Фајнал-фор.

Српски снајпер Богдан Богдановић игра кошарку живота! Уз још једну његову блиставу партију Фенербахче је по други пут неутралисао пакао ОАКА арене (80:75) и налази се на победу од фајнал-фора Евролиге!

Богдановић је на терену провео скоро 35 минута и за то време убацио 25 поена, а да израста у озбиљног ол-раунд играча потврђују бројке из још две статистичке колоне - скокова осам, асистенција шест. Уз Богдана у победничком тиму бриљирао је Екпе Јудо са 22 поена (11/14 за два), 14 кошева убацио је Диксон, а Калинић седам. У пораженом тиму најбољи је био Мајк Џејмс - 22 поена. Двоцифрени још само Синглтон (14) и Бурусис (13).

Ношени хуком са трибина кошаркаши Панатинаикоса сјајно су започели и овај други меч. После пет минута игре имали су десет поена предности (16:6), да би Фенер узвратио серијом 14:0 и тако вратио равнотежу. Изабраници Жељка Обрадовића дозволили су само четири поена домаћем тиму за последњих пет и по минута прве деонице. Од тог момента (20:22), па практично све до краја утакмице, играло се кош за кош. 

Није баш уобичајено у модерној кошарци, али ево забележили смо на вечерашњем: Чак двојица играча Фенера играла су свих 20 минута у првом полувремену. Богдан Богдановић - у тандему са Екпеом Јудом - носио је турски тим у том периоду. Српски ас убацио је чак 18 поена у прве две четвртине и притом имао изванредне проценте - 3/5 за два, 4/5 за три. Све минуте у првом полувремену добио је и Никола Калинић који је убацио седм поена, но његови задаци били су превасходно дефанзивни.  

На другој страни домаће је носио сјајни плејмејкер Мајк Џејмс који је Богдану"одговорио" са 16 кошева у првом делу.

Када су се гости на 1:30 до краја треће деонице одлепили на седам поена предности после тројке Бобија Диксона (71:54) деловало је да ће Фенербахче преломити утакмицу, међутим, Грци су већ до краја тих десет минута успели да се консолидују - без тајм-аута с којим је Ћави Пасквал закаснио - и поново се ушло у резултатску клацкалицу.

У последњој четвртини драма је достигла врхунац на 1.35 до краја. Прво Јудо, па онда два везана напада Богдановић - тројка и улаз за плус пет - изгледало је да домаћи више не могу да се врате, но међутим... Фенер је лоше организовао два напада, Пао свооја два решио. После тајм-аута Обрадовића Диксон није успео да убаци лопту у терен за пет секунди и Зелени су имали шут за три за преокрет. Синглтон је остао сам, али је промашио. 

То је био Пао дефинитван крај. Диксон је погодио два слободна бацања, домаћи опет изгубили лопту, онда Слукас са пенала и то је било то - 80:75.  

Евролига, плеј-оф:
Панатинаикос – Фенербахче 75:80 (0-2)
ЦСКА – Басконија 84:82 (2-0)

Субота:
20:00 Олимпијакос – Ефес (1-0)
21:00 Реал Мадрид – Даруфашака (1-0)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар