Монте Карло: Ђоковић "преживео" и Карењо-Бусту за четвртфинале!

Новак Ђоковић опет се мучио више од два сата, али се пласирао у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу.

Тенис 20.04.2017 | 20:10
Монте Карло: Ђоковић "преживео" и Карењо-Бусту за четвртфинале!
Србин је после много, превише осцилација савладао Шпанца Пабла Карењо-Бусте са 6:2, 4:6, 6:4-

Ђоковић ће у четвртфиналу играти са Белгијанцом Давидом Гофаном, у петак.

Очекиване победе у осмини финала остварили су Рафаел Надал, Марин Чилић и Давид Гофан, док су Алберт Рамос Вињолас и Пабло Куевас изненадили Ендија Марија и Стана Вавринку.

Ток меча:

Ђоковић се од првог гема нашао под великим притиском Карењ Бусте. Шпанац је одлично користио своје најјаче оружје, игру са основне линије, добрим ритерном стигао до три брејк прилике, али је Ђоковић спасао све три.

После осмоминутне борбе у којој су грешке обојице тенисера диктирале темпо, Србин успева да сломи ривала и добије уводни гем на мечу.

Уследио је сличан гем на сервис Шпанца, овај пут је Карењо Буста био под великим притиском, и даље су грешке одлучивале поене, Ђоковић стиже до две брејк лопте, али ни он не успева да одузме сервис ривалу.

Коначно, у трећем гему Ђоковић се разиграо и без изгубљеног поена повео 2:1. Након њега је без проблема до гема на свој сервис стигао и Карењо Буста, а Србин наставља да доминира на свој, те 11. поеном у низу наставља да диктира ритам меча.

Кратка пауза због одласка у тоалет није деконцентрисала Ђоковића који наставља у одличном ритму те стиже до треће брејк лопте у сету, коју коначно користи и стиже до 4:2.

Ђоковић је одржао висок ниво свог сервиса и у наставку, док је Карењо Буста наставио да греши, па Србин прави још један брејк и добија први сет – 6:2.

Иако се жалио на проблеме са раменом, Ђоковић је успео да освоји први сервис гем у другом сету, а потом и да направи нови брејк за 2:0.

Међутим, то није сломило Шпанца, Карењо Буста коначно почиње да погађа винере и одмах прави рибрејк, првим брејком још од почетка меча.

Ђоковић је ушао у кризу у овом периоду меча, што је Карењо Буста искористио и преокренуо резултат другим брејком у низу са 3:2. Србину се понавља сценарио из претходног меча са Жилом Симоном.

Покушао је Ђоковић променом тактике та преокрене ситуацију, чешће је излазио и на мрежу, али Шпанац наставља сјајно да игра и други гем у низу преокреће са 15:40, те трећим узастопним брејком стиже на поен од изједначења у сетовима (2:5).

Ипак, Србин не одустаје у најтежим тренуцима, напада сервис Шпанца и враћа један брејк. Ђоковић га одмах капитализује и стиже га само гем заостатка (5:4), али Карењо Буста добија другу шансу да освоји сет.

Шпанац не пропушта и ову прилику, те са 6:4 поравнава резултат у мечу.

Ђоковић донекле поправља свој ниво игре и без превише проблема осваја прва два сервис гема у трећем сету, стиже и до брејк шансе на 2:1, али промашује бекхенд паралелу.

Србин наставља постепено да појачава ритам и игра све сигурније, лако осваја трећи сервис гем, а онда опет напада Карења Бусту. Пропушта две брејк шансе, али не и трећу за 4:2 и велики корак ка победи.

Међутим, Ђоковић опет потпуно неочекивано пада, губи концентрацију, греши, сервира дупле грешке, промашује дроп-шот, и дозвољава ривалу да му одузме сервис након што је имао 40:15.

Шпанац одмах капитализује битан брејк, те наставља да врши жесток притиск на сервис Ђоковића. Новак се мучио да успостави свој ритам, Карењо Буста стиже до две брејк шансе за потпуни преокрет, али други тенисер света игра најбоље кад је било најважније и извлачи се из опасне позиције (5:4).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар