Немања Бјелица на рехабилитацији у Београду...

Бјелица: Возим тротинет, нисам се много угојио! Српски кошаркашки репрезентативац Немања Бјелица је после повреде и операције ноге стигао из Америке у Београд после Васкршњих празника. У фитнес центру на Новом Београду затекли смо га како под пратњом човека из Минесоте, специјално послатог због члана националне селекције Србије, спроводи програм рехабилитације.

Кошарка 21.04.2017 | 11:15
Немања Бјелица на рехабилитацији у Београду...
"Ево ме у родном граду. Тек сам стигао. Ово ми је први тренинг у оваквим условима. У Њујорку ми је после повреде оперисана навикуларна кост, сада сам у процесу вежби по специјалном програму", биле су прве речи "Белог" са струњаче на којој смо га затекли како вежба.

"Имам специјалну чизму, а и овај тротинет, јер не смем да се ослањам на оперисану ногу, па или је штитим или возим", уз карактеристични осмех ће Немања.

Како подносиш све ово што те је снашло?

"Повреде су најтежи део за сваког спортисту. Вежбам, имам и тренера који ми је послат да ради са мном. Радићемо неколико сати пре подне. Морам да пазим и да се не угојим, а пазим и током сезоне. Ево види, нисам пуно од кад не играм", показао је на стомак Бјелица.

Имаш ли прилику да се видиш бар са најближим пријатељима и родбином док си у Београду?

"Ух... па нисам баш покретан овакав. Вежбе, терапије, а почетком маја морам назад у Америку. Не могу да се крећем, срећом могу да возим аутомобил", истиче наш репрезентативац.

Значи ништа од Евролигиног фајнал фора у Истанбулу ако прође Фенер?

"Морам да испоштујем терапију и програм опоравка. Крајем маја да почнем да се ослањам на оперисану ногу. Видим да су добили у Атини, да Богдан израста у аса ове сезоне. Драго ми је то", не скрива Бјелица.

Твоји планови?

"Да се опоравим и залечим првенствено. Навикавам се на машинерију каква је НБА. На улогу, минуте, односе, релације, мотиве. Још сам у моду Евролиге, такмичарских мотива, приступа свакој утакмици, а све је другачије", каже некадашњи МВП Евролиге.

Са струњаче на тегове, па на справе. Час са чизмом, час тротинетом. Времена за разговор нема много, између вежби, уз присуство тамнопутог тренера у тренерци "Тимвервулфса".

"Кад вам се деси нешто овако, схватите каква је НБА организација. Од третмана, операције, опоравка..."

Овај сјајан играч, још више човек, не воли медијску пажњу, већ да говори на терену, где га живот није мазио, од одласка из Партизана, Суперфунда, Аустрије, до доласка у Црвену звезду. Избориће се Немања и са овим проблемом, изаћи још јачи и из ове битке, као што је из свих претходних.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар