Српске тенисерке о моћним Аустралијанкама: Нису оне баук!

Још дан је остао до баража за попуну Друге Светске групе који ће српска репрезентација одиграти против Аустралије (22. -23. априла) у “Кристалној дворани” у Зрењанину. Селекторка Татјана Јечменица-Јевтић, Ивана Јоровић и Дејана Радановић су у понедељак стигле у град на Бегеју, а у уторак су се тиму прикључиле Александра Крунић и Нина Стојановић, које су због терапија остале дан дуже у Београду. Аустралијанке су, такође, већ у Зрењанину, а тренер Алиша Молик рачуна на Дарију Гаврилову, Ешли Барти, Кејси Делакву и Дестани Ајаву.

Тенис 21.04.2017 | 09:45
Српске тенисерке о моћним Аустралијанкама: Нису оне баук!
Ивана Јоровић, тренутно 174. на свету, у Талину је у фебруару била јунакиња Србије, када је обезбедила нашој селекцији прилику да се бори у баражи за попуну у елити. Два месеца после великог успеха, Чачанка је поново спремна да заблиста.

- У форми сам, имам неколико дана да још више подигнем ниво игре и верујем да ћу уз наш стручни тим то и успети. Ако будем добила прилику да играм, надам се да ћу поновити добре партије - рекла је за Блицспорт Јоровићева.

Аустралијанке у својим редовима имају 27. играчицу света Дарију Гаврилову и 85. Ешли Барти.

- Никада нисам играла против неке од њих, али сам сигурна да имају мана. Оне нису никакав баук и по рангу јесу боље од нас, али у Фед купу побеђује она играчица која је боље расположена. Која се буде боље осећала на терену, та ће победити и мислим да ранг није пресудан. Оне су доста јаке, али наш адут би могла да буде домаћа публика, као и набој и енергија коју осећамо док играмо за Србију. Надам се да ћемо успети да славимо - истакла је Ивана.

Као главни адут који би тиму могао да помогне да дође до тријумфа, бивша прва јуниорка света истиче публику.

- Надам се само да ће што више навијача доћи и подржати нас. Чули смо да је у Зрењанину добра атмосфера и да сви увек навијају за спортисте. Позивам навијаче да дођу, они могу да нам буду ветар у леђа.

Јоровићева није бриљирала између два Фед купа.

- Искрено, доста ме је пореметило то што сам се у Куала Лумпуру разболела, па сам морала да паузирам три недеље. Али мислим да сам у доброј форми, имам доста самопоуздања, само ми фали мало среће. Мало сам кориговала исхрану, па сам тако смањила унос меса. Месо ми никада није пријало, па сам одлучила да га не избацим потпуно, али једем га једном недељно. И много боље се осећам. Једем само црвено месо.

Ивана стандардно добро игра за репрезентацију, па није ни чудо што је номинована за “Награду срце” коју додељује ИТФ.

- Обожавам да играм за Србију, увек сам максимално мотивисана. Надам се да ћу ове године освојити ту награду. Прошле ми је замало измакла, победила ме је Туркиња Бујукакчај - додала је Ивана.

Мечеви за викенд почињу у 13 сати. Првог дана се играју два сингл меча, а другог дана два сингл меча и дубл. Жреб је данас, а селекторке имају право измене сат времена пред дуеле.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар