Уникаха чини све да задржи Недовића!

Спреман је нови, побољшани уговор! Али, ЦСКА нуди много више!

Кошарка 20.04.2017 | 20:45
Уникаха чини све да задржи Недовића!
Кошаркашком Европом муњевитом брзином прострујала је вест да је московски ЦСКА озбиљно жели да под своје скуте наредне сезоне доведе Немању Недовића. 

На овакве најаве нису остали имуни људи из редова новог првака Еврокупа, пошто су чврсто решени да српског репрезентативца задрже и наредне сезоне. 

Због тога је, према писању андалузијског Опиниона, Уникаха Недовићу спремила нови, побољшани уговор и покушаће све у намери да младог бека „закључа“ и склони с тржишта!Недовић са Малагом има важећу сарадњу и следеће године, а његова плата износи око 550.000 евра. Незванично, према слову новог уговора Недовић би од Уникахе могао да инкасира између 800.000 и 850.000 евра, с тим што би клуб желео да Србин парафира верност на још сезону или две. 

План је јасан - Уникаха би да од Недовића направи прву звезду тима. Србин већ има огромну наклоност публике, која му је чак скандирала "МВП, МВП, МВП" на аеродрому у Малаги, после успешног тријумфалног похода на трофеј у Еврокупу. 

Осим увећања плате требало би да дође до нових, одређених корекција. Наиме, у садашњем уговору Недовић има откупну клаузулу која износи 3.000.000 евра. А, ако би се Недовић одлучио да продужи останак у Андалузији, на папиру би стајала нова клаузула, која би постала актуелна уколико се догоди да Уникаха не остане у Евролиги и после сезоне 2017/18. Тада би се клаузула значајно умањила, а чак постоји и могућност да буде укључена и опција изласка из уговора, ако не буде Евролиге. 

Све то далеко је мање од онога што је, наводно, спремио ЦСКА. Актуелни европски шампион припремио је двогодишњи уговор Недовићу где би у првој години добио 1.200.000 евра, а у другој чак 1.500.000 европских новчаница. На све то требало би да се надовежу и одређени бонуси, па би укупни износ уговора био око 3.000.000 евра нето. 

Како је најављено, разговори између Уникахе и Недовићевог агента Мишка Ражнатовићазаказани су за мај, после чега би све требало да буде много јасније. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар