Божовић: Волио бих титулу са истим бројем бодова!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић највише би волео да освоји титулу са истом бројем бодова као Партизан на крају сезоне.

Фудбал 21.04.2017 | 10:00
Божовић: Волио бих титулу са истим бројем бодова!
Звезда је у уторак на свом стадиону изгубила од Партизана са 3:1, после чега су та два клуба изједначена по броју бодова, али су црвено-бели и даље први на табели Суперлиге, због првог места у регуланом делу сезоне.

"Упорно, две године говоре да смо државни пројекат и омаловажавају нас. Две године смо први и то без икакве конкуренције. Сад, нажалост је такав систем па смо мало добили конкуренцију, али се надам да ћемо издржати и бити први. Највише бих волео да будемо први овако, да имамо исти број бодова", рекао је Божовић.

До краја је остало још шест кола, а Божовић је рекао да ће честитати ако Партизан освоји титулу,.

"Надам се да ћемо ми бити и да ћемо победити. Не желим да размишљам колико ће победа бити потребно. Треба да идемо једну по једну утакмицу јер нам свака представља финале", додао је тренер Звезде.

Тренер Звезде је рекао да га не нервирају алудирања појединаца из Партизана на то да че његова екипа тешко остати без бодова до краја сезоне.

"Радио сам четири године у Борцу из Чачка, у неким другим временима и добро знам како се овде игра и шта се ради", рекао је Божовић, а на питање шта то значи, он је одговорио, "То значи да сам био тренер Борца из Чачка".

Упитан да ли ће и следеће сезоне бити тренер Звезде, Божовић је одговорио да је "све отворено".

"Све је отворено. Прво да ово завршимо како треба, да освојимо, надам се, дуплу круну, па ћемо после видети шта ће бити. Планови сваког тренера су везани за резултат, у клубу који мора и тражи титулу", рекао је Божовић.

Када је реч о самој утакмици играној у уторак, Божовић је рекао да га је разочарало то што је Партизан, као и у претходним дербијима био агресивнији и мотивисанији.

"Много се прескакала игра, било је много ваздушних дуела и њих смо губили. Разочарало ме је то што Партизан увек удје агресивније и мотивисаније у утакмицу од нас. У последња три дербија су увек били много више мотивисани од нас, а зашто је то тако је друго питање. Очекивао сам више од целе екипе. Много пута смо се ове сезоне враћали из мртвих, али овај пут нисмо могли", рекао је Божовић.

Божовић је истакао да "нема никаквих примедби" на суђење и да нема потребе да ту тражи оправдања. Он се сложио са новинарском констатацијом да је Партизан "однео победу" на средини терена и рекао да су Марко Јевтовић и Евертон играли изванредно.

Тренер Звезде је казао да "нема примедбе" на наступ Дамјана ле Талека, за кога је рекао да је највећи професионалац у екипи, док је за Мичела Доналда навео да није тренирао неколико дана и да му није било лако да уђе у утакмицу.

Звезда је ове сезоне изгубила два "вечита" дербија, док је један завршен нерешено. Божовић је рекао да ће се то заборавити ако Звезда буде прва на крају сезоне.

Он је, ипак, рекао да му је жао због тога што је "вечити" дерби највећа утакмица у Србији, али да екипа мора да иде даље и да ту "не може да се стане и заврши живот".

Упитан да ли би волео да се реваншира Партизану у финалу Купа Србије, Божовић је одговорио: "Далеко је то, има још месец дана, а овде је сваки дан дугачак".

Следећи противник Звезде биће Напредак у Крушевцу, а Божовић је рекао да до краја неће бити лаких утакмица јер су остале екипе које сваког могу да победе и помрсе рачуне.

"То су утакмице у којима екипа мора да покаже карактер. Морамо да се стиснемо и из овога изадјемо још јачи", истакао је тренер црвено-белих.

Божовић је рекао да екипи много значи подршка навијача и да очекује да они подрже тим до краја првенства и да ће их на утакмицама бити још више.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

21.04.2017 09:31

Божовићу,одлази!

ОДГОВОРИТЕ