Како је Волф циљем оправдао средства пасирана по Ботасовим леђима?!

„Ја сам тркач, а најгора ствар за тркача је наређење за пропуштање колеге“, рекао је Ботас, а Волф је све то оправдао вишим циљем.

Остали спортови 20.04.2017 | 16:15
Како је Волф циљем оправдао средства пасирана по Ботасовим леђима?!
Одбрана титуле у конкуренцији конструктора за Тото Волфа је примарни циљ. Наравно и у пласману возача му је стало да побеђује његов возач, али шта чинити када такви планови не иду како треба? Онда се пуца тамо где најмање заболи. Првог човека Мерцедес АМГ Петронаса по тој логици изгледа да су најмање болеле „тркачке батине“ по Ботасовимспортским аспирацијама.

„Ма, ни мени се ово не допада. Нисмо тако нешто урадили у последњих годину дана, као што увек покушавамо такве ствари да избегнемо. То је чист тренутак рационализације ствари. Ако тако нешто не урадиш, онда губиш трку. Тада једноставно мора да се обави такав позив“, рекао је Тото Волф, а са интерне радио везе се у тим моментима чула и стимулација Хамилтону: “Нападај, јури га! Имаш шансу да га стигнеш и победиш“!

Те речи су упућене Британцу који је требало да јури Себастијана Фетела, док је Ботасујављено: “Склони се, Хамилтон иде даље“...

Поводом свега тога, Тото Волф је рационално прорачунао да је боље жртвовати Валтерија, јер ће га Луис пре или касније обићи. Једноставно, штета бити мања, па чак и да Хамилтон не стигне Фетела, по тим ће разлика у бодовима бити прихватљивија опција. Тако је скован план, а епилог је само седам бодова разлике у шампионату у корист Себастијана Фетела и Ферарија.

„Ја сам тркач, а најгора ствар за тркача је наређење за пропуштање колеге“, рекао је Валтери Ботас који је дисциплиновано, мада не и лака срца прихватио Волфов рациналистички приступ спортској борби. Зато је у овом случају, баш тај назовимо га рационализам поништио фер-плеј правила, односно довео до дефинитивног позиционирања Луиса Хамилтона на позицију првог возача у тиму.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар