ЕЛ - плеј-оф: Теодосић преломио меч, ЦСКА "украо" побједу за 1-0!

Кошаркаши ЦСКА једва су савладали Басконију 98:90 у Москви, за вођство 1-0 у четвртфиналу плеј-офа Евролиге.  СПЕКТАКЛ! Теодосић спасао ЦСКА од страшне Басконије! Капитен српске кошаркашке репрезентације постигао тројку, пре тога и два слободна бацања у најважнијим тренуцима и сломио дух гостима из Виторије - 98:90.

Кошарка 18.04.2017 | 21:30
ЕЛ - плеј-оф: Теодосић преломио меч, ЦСКА "украо" побједу за 1-0!
ЦСКА је два пута имао двоцифрену предност током меча, али су се Баски константно враћали, а онда ношени Шејном Ларкином преокренули на 88:86, три минута пре краја.

Међутим, Милош Тедосић погађа кључну тројку за 91:90, након чега Нандо де Коло убацује четири поена за минут и ставља тачку на меч.

Теодосић је предводио ЦСКА са 22 поена (2/7 два, 4/9 три) уз пет асистенција, те поменутом тројком која је вероватно решила сусрет.

"Не знам како смо победили, као да нисмо играли довољно озбиљно. На крају смо им украли победу. Морамо бити озбиљнији у следећем мечу", рекао је Теодосић.

Пратили су га Де Коло са 17 поена и Кори Хингис са 12, док је с друге стране најефикаснији био Ларкин са 17.

Њега су пратили Родриг Бубоа са 13, док су по 12 постигли Торнике Шенхелија, Адам Ханга и Јоханес Војтман, који је имао и осам скокова.

Лудница одмах на старту четвртфинала Евролиге - ЦСКА се провукао у Москви! А херој актуелног европског шампиона је Милош Теодосић!

Када је најтеже, капитен кошаркашке репрезентације Србије извуче из рукава делић своје магије потребне да би се дошло до велике победе. Управо тако било је вечерас у Мегаспорт Арени, где је страшна Басконија била надомак сензације, али је на крају погубила све конце и доживела заслужени пораз - 98:90 (26:19, 18:21, 28:22, 26:28)!

Била је то лудачка, ратничка битка до последње секунде. Односно, до последња два минута утакмице, када је Басконија потпуно нестала са радара! А за све је био најзаслужнији Милош Теодосић. Српски ас је на уласку у последња два минута меча прво са два реализована слободна бацања донео изједначење резултата, након што је Басконија на крилима Торникеа Шенгелије дошла до вођства, да би онда тројком „убио“ госте у појам и коначно му сломио дух. Управо после те Теодосићеве тројке Басконија до краја утакмице није убацила ни поен, док је ЦСКА серијом 10:0, са линије слободних бацања оверио тријумф.

Теодосић је био далеко најефикаснији играч оба тима са 22 поена (4/9 за три), чему је придодао и пет асистенција и два скока, док га је у стопу пратио Нандо Де Коло са 17 кошева, али и четири изгубљене лопте. 

Басконија је током првих 40 минута ове четвртфиналне серије показала да и те како може да зада снажан ударац фаворизованом противнику. И питање је шта би било да је покушај Тока Шенгелије при резултату 93:90 за домаћина заталасао мрежицу, иако је лопта дуго играла по обручу... Можда би се све решавало у последњој секунди, можда би се догодила сензација. А можда би ЦСКА свакако решио меч у своју корист.

Московска Армија добила је материјал за преправку, а на Басконији је да покаже реакцију након овог пораза. Јер, много ће бити важно да ли ће гости из Виторије успети да се врате после овакве драме.

Опет, Теодосићу и Де Колоу биће потребно много више од остатка тима, ако ЦСКА жели лакшим путем до Ф4 Евролиге.

Код Басконије одличан је био Шејн Ларкин са 17 поена, али и пет изгубљених лопти. Родриг Бобуа убацио је 13, а Јоханес Војтман, Адам Ханга и Токо Шенгелија по 12 кошева. 

ЕВРОЛИГА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ, ПРВИ МЕЧЕВИ

Уторак

ЦСКА Москва - Басконија 98:90
/Теодосић 22 - Ларкин 17/

20.00 Панатинаикос - Фенербахче

Среда

20.00 Олимпијакос - Анадолу Ефес
21.00 Реал Мадрид - Дарушафака

Други меч на програму је у четвртак, такође у Москви, а игра се на три победе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар