Јокић отворено: Не знам, морам да радим на себи...

Српски ас прво је рекао да планира да се врати у Денвер у августу и пре тога ради са личним тренером у Србији, али се после оградио: "Не знам када ћу се вратити, због репрезентације".

Кошарка 19.04.2017 | 11:15
Јокић отворено: Не знам, морам да радим на себи...
У последњем разговору са новинарима у Денверу пред одлазак на заслужени одмор и ишчекивање исхода гласања за награду "Играч који је највише напредовао", Никола Јокић није децидирано рекао хоће ли, или не, наступити за репрезентацију Србије овог лета.

Међутим, слушајући га, стиче се утисак да – неће. Али и да још није донео коначну одлуку.

Јокић је у Колораду најавио новинарима који прате Нагетсе да планира да ојача током лета, како би му било лакше да игра и подноси напоре које захтева НБА лига.

На чему ћеш радити ово лето? Где можеш да напредујеш?

"На мом телу. Ако будем био јачи, биће ми лакше да играм. Проценти за три поена су ми ниски, али мислим да само морам да шутирам и да радим на томе. Мада, буквално на свему би требало помало да радим, како бих био бољи у сваком сегменту", рекао је момак, за којег су се навијачи у Србији надали да ће лето провести са "орловима" на путу ка Европском првенству у Турској.

Да ли се радујеш одмору који ти предстоји? Играо си пуно у руки сезони, па још и Олимпијске игре…

"Да, стварно желим да одморим. Искористићу ову паузу да се вратим кући. Опустићу се уз своју породицу, уживаћу... Мислим да ће ми бити лепо".

Како успеваш да будеш у форми? Постоји ли план по коме ћеш бити у још бољој форми?

"Мислим да ће Фелипе (Ајхенбергер - главни тренер Денвера за снагу и кондицију, прим. аут) доћи у Србију на две недеље на лето. Можда остане и дуже. И вероватно ћу се вратити у Денвер у августу", рекао је Јокић, што је недвосмислено значило да неће играти за репрезентацију Србије на Еуробаскету, који почиње 31. августа.

Ту се, ипак, мало оградио...

"Мислим, не знам још. Не знам када ћу се вратити због репрезентације. Тако да морам да размислим о томе", закључио је Јокић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар