Паклена сезона: Звезда била у НБА ритму!

Кошаркаши Црвене звезде су одиграли 65 утакмица од почетка сезоне, а преостало је још да се заврши кошаркашка Суперлига Србије.

Кошарка 19.04.2017 | 09:45
Паклена сезона: Звезда била у НБА ритму!
Од првог коша који је Огњен Кузмић убацио против МЗТ-а (30. септембар), па све до слободног бацања Диона Томпсона за 77. поен у победи над Цедевитом (13. април), кошаркаши Црвене звезде су одиграли укупно 65 мечева у три такмичења за тачно 195 дана. Лако је израчунати да су црвено-бели на терен излазили сваког трећег дана, што је НБА ритам играња, с тим да су амерички клубови на играче трошили између 94 и 113 милиона долара.

Такође, Звезда је своје мечеве играла у 14 европских држава, укључујући и Србију, где су изабраници Дејана Радоњића били домаћини у чак три дворане, од хале “Александар Николић” преко “Арене” па све до ФМП-а у Железнику. И то није све, јер шампионе АБА лиге, освајаче Купа Радивоја Кораћа и девети клуб Евролиге очекује још једно искушење - кошаркашка Суперлига Србије, у којој ће одиграти најмање 19, а највише 22 меча, под претпоставком да ће се сигурно пласирати у плеј-оф. То значи да ће црвено-бели у ногама имати пуну НБА сезону, односно између 84 и 87 мечева за осам месеци.

Снага црвено-беле кошаркашке војске је “генерал” Дејан Радоњић, који је у клуб дошао на јучерашњи дан пре тачно четири године, у тренутку када су многи сумњали да црногорски стручњак није тај калибар. Радоњић је у тешком тренутку по клуб заменио Владу Вукоичића, а на дебију је поражен од Металца у Ваљеву (82:77). “Брижници” су у коментарима писали: “Још један пораз и ћао”, “Радоњић ће брже отићи него што је дошао” и “Није она за нас”, али се Дејан није предавао. Срећом по све навијаче црвено-белих, Радоњић је одолео искушењима и 16. април 2013. године се слави као почетак нове, европске Звезде. Из екипе са којом је почео да ради, данас су у Радоњићевом саставу Марко Симоновић и Бранко Лазић, што је потврда да играчи долазе да остану и да београдски клуб није само пролазна станица. Такође, Радоњићу је пошло за руком да доведе праве странце, а откриће каријере је свакако Чарлс Џенкинс.

- Однос између Радоњића и мене се градио годинама и данас верујемо један другоме. Довољно је да се погледамо и знам шта морам да урадим. Добро је када с једним тренером радиш дуже - рекао је Џенкинс, најбољи играч финала плеј-офа АБА лиге.

За крај ево још неколико занимљивих података. Дејан Радоњић је у последњем, трећем финалном мечу са Цедевитом 307. пут седео на Звездиној клупи, а у Загребу је уписао и 221 победу. Такође, ове сезоне црвено-бели су у АБА лиги имали скор 30 тријумфа и два пораза (Партизан и Будућност), док су Евролигу завршили са 16-14. На све додајемо и три победе у Нишу на турниру Купа Радивоја Кораћа и долазимо до укупно 49 победа и 16 пораза. Значи, јубиларни 50. тријумф се очекује у првом колу Суперлиге Србије.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар