ФЕД куп, Србија - Аустралија: Све што је потребно да знате...

Ко? Када? Где? Због чега? Итд. . .

Тенис 19.04.2017 | 19:50
ФЕД куп, Србија - Аустралија: Све што је потребно да знате...
Драстично подмлађена ФЕД куп репрезентација Србије, која је у фебруару ове године у естонској престоници, Талину, наређала победе над домаћином, Бугарском, Израелом и Пољском, наставља повратак у Светску групу овог такмичења.

Девојке које је ове недеље на тренинзима окупила селекторка Татјана Јачменица, дочекаће у "Кристалној дворани" у Зрењанину јак тим Аустралије у баражу за попуну Светске групе ИИ, из које је Србија испадала, враћала се, па опет испадала у периоду од 2014. до данас.

Уколико победе репрезентацију која је седам пута освајала ФЕД куп, додуше последњи пут још 1974. године, Српкиње ће спокојне чекати 2018. годину и жреб за прво коло Светске групе ИИ.

За дуел који ће бити одигран 22. и 23. априла у Банату, Татјана Јачменица-Јевтић одлучила се за ову поставу:

Нина Стојановић (126)
Александра Крунић (132)
Ивана Јоровић (173)
Дејана Радановић (329)

Селекторка "Ози тима", Алисија Молик, пријавила је квартет:

Дарија Гаврилова (28)
Ешли Барти (85)
Дести Ајава (192)
Кејси Делакава (91 – дубл)

Првог дана такмичења, у суботу, мечеви почињу у 13 часова и биће одиграна два сингла. Другог дана, такође с почетком у 13 часова, биће одиграна још два сингла и, уколико ниједна екипа до тада не стигне до три победе, односно резултат буде 2:2, играће се дубл који ће одлучити укупног победника.

У петак, у 13 часова, али у Градској кући у Зрењанину, почеће и званичан жреб после којег ће Јачменица и Молик имати право да направе измену до сат времена пре почетка заказаног меча.

Аустралија је у плеј-оф (или боље рећи плеј-аут у њиховом случају) доспела након што је у првом колу Светске групе ИИ за 2017. годину поражена у Харкову од Украјине резултатом 3:1. Опстанак у другој од две елитне групе, поред Аустралијанки, покушаће да изборе Кинески Тајпех, Румунија и Италија, док ће се за промоцију из "зона", уз Србију", борити Канада, Казахстан и Велика Британија.

Србија и Аустралија никада се нису састајале у женском тенису, рачунајући и период СЦГ, СРЈ, СФРЈ.

Бараж за попуну Светске групе ИИ:

Италија - Кинески Тајпех (Барлета, шљака, отворено)

Румунија - Велика Британија (Констанца, шљака, отворено)

Канада - Казахстан (Монтреал, бетон, дворана)

Србија - Аустралија (Зрењанин, бетон, дворана)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар