Видео - Џорџ: Посљедња лопта мора да иде мени!

Најбољи играч Индијана Пејсерса Пол Џорџ није срећан што последња лопта у нападу против Кливленд Кавалирса није стигла до њега.

Кошарка 17.04.2017 | 18:15
Видео - Џорџ: Посљедња лопта мора да иде мени!
Иако је било јасно да Пејсерси траже свог најбољег стрелца у акцији за победу, Кавси су га добро "затворилИ", па је у последњим секундима шутирао Си Џеј Мајлс, и промашио.

Џорџ је у првом мечу прве рунде плеј-офа Истока постигао 29 поена (9/19) уз седам асистенција и пет скокова, а погодио је и тројку која је омогућила његовом тиму да има напад за победу.

"Нисам се изненадио када су ме удвојили, то се и очекивало. Ленс (Стивенсон) је био отворен, то су они желели, скоро су ме молили да му додам. Желео сам додавањем да их натерам да се повуку, па да поново добијем лопту и тада не би имали довољно времена да ме поново удвоје. Разговарао сам са Мајлсом после утакмице, у таквим ситуацијама ја морам да добијем последњу лопту. Си Џеј је преузео одговорност, верујем у своје момке, није то проблем, али у таквмим ситуацијама лопта мора да иде мени", рекао је Џорџ.

Прва звезда Кавалирса Леброн Џејмс је потврдио да је његов тим у последњој акцији на утакмици форсирао одбрану тако да Џорџ је добије лопту за шут.

"Хтели смо да неко други шутне на кош и онда да живимо са тиме шта год да буде. Ако си најбољи играч на терену, то не значи и да мораш да узмеш последњи шут. Мислим да је Џорџ направио праву одлуку", сматра Џејмс.

"Наравно да смо желели да додамо Полу и да он шутира за победу. Ипак, добио сам лопту у руке на четири секунде до краја и морао сам да шутнем. Била је то добра позиција, али нисам погодио", рекао је трагичар Мајлс.

Кавалирси су са 109:108 повели 1-0 у серији, а други меч на програму је такође у Кливленду 18. априла.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар