Алонсо: Сан су ми титуле на 500 миља и Ле Ману!

Већ месецима је јасно да Фернандо Алонсо није задовољан Меклареном, али је ипак све шокирала одлука да пропусти трку Ф1 у Монаку због наступа у Индикару.

Остали спортови 15.04.2017 | 14:45
Алонсо: Сан су ми титуле на 500 миља и Ле Ману!
Шпанац се неће надметати у Кнежевини 28. маја јер ће учествовати на легендарној трци 500 миља Индијанаполиса.

Први пут после 38 година Мекларен се враћа у Индикар серију, а како би извукао максимум из тог подухвата одучио је да га тамо представља двоструки шампион Ф1.

Шта је у позадини ове одлуке, жеља Мекларена да колико-толико надокнади Алонсу то што не може да се бори за нову круну у Ф1 испуњавањем егзотичне жеље, или нешто друго, вероватно никад нећемо сазнати.

У сваком случају, одлука да његов главни возач не учествује у Монаку, јединој трци у којој Мекларен може бити достојан ривал Мерцедесу, Ферарију и Ред Булу, никог није оставила равнодушним.

"Жао ми је што нећу наступити у Монаку, али никад нисам возио на овалној стази нити Индикар болид и једва чекам ову славну утрку. Верујем да ћу врло брзо ухватити брзину. Једна од мојих амбиција је да освојим троструку круну, да победим у три најпрестижније утрке у аутомобилизму (ВН Монака, 500 миља Индианаполиса и 24 сата Ле Мана), а то је до сада успело само једном возачу – Грејему Хилу", изјавио је Алонсо.

Он је два пута славио у Монаку, 2006. и 2007, а у Индијнаполису ће наступити у тиму Мекларен-Хонда-Андрети.

"То је изазов, али ја сам спреман. Не знам када ћу се тркати у Ле Ману, али намеравам једног дана. Имам само 35 година и имам доста времена испред себе", закључио је Шпанац.

Последњи Ф1 возач који је победио у Индијанаполису био је Најџел Мансел 1994. године, али се у последње три деценије не памти овако радикалан потез у аутомото спорту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар