Надал: Могу у врх, након сезоне на шљаци!

Шпански тенисер Рафаел Надал, тренутно 5. играч света, увелико се спрема за надолазећи период и шљаку која му је заштитни знак током целе каријери.

Тенис 14.04.2017 | 22:45
Надал: Могу у врх, након сезоне на шљаци!
Надал се налази у Манакору где спроводи последње припреме за предстојеће турнире, Монако, Барселону, Мадрид, Рим и последњу станицу Роланд Гарос.

"Волео бих када бих освојио титулу у Монтекарлу и ако се будем добро осећао имаћу шансе. За овај турнир ме вежу посебна сећања", рекао је деветоструки шампион Монака.

Ипак, некадашњи број 1 свестан је да ће морати да пружи максимум у Паризу, јер ће једино тако бити у могућности да га поново освоји.

"Знам да ћу морати да играм на најбољем нивоу и ако то будем успео имаћу чему да се надам у Паризу. Са друге стране, ако не будем био у стању да дам максимум тешко да ћу имати прилику да подигнем пехар", нагласио је пети тенисер света.

Рафа је задовољан својим партијама како сезона одмиче, а за разлику од претходних сезона пронашао је констатност.

"Срећан сам, јер било где да наступам осећам да могу играм са сваким, што повлачи да сам константан свуда", рекао је Надал, а потом се осврнуо на Федерера и пробијању на АТП листи.

"Истина је да је Роџер правио разилику када смо играли, поготово у Индијан Велсу. У Аустралији, меч је био доста балансиран, док је у Мајамију добио први сет 6:3, али је могло и другачије да се заврши. Од почетка сезоне одиграо сам само пар лоших мечева. Тренутно из ове позиције, освојити Париз изгледа тешко, али ако будем играо добро на припремним мечевима, имаћу шансе. Када је реч о првих четири, мислим да није немогуће то остварити, јер уколико будем имао добру сезону на шљаци све је могуће", завршио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар