ВН Монака без Алонса због трке Индијанаполис 500!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо неће учествовати на Великој награди Монака у Формули један, пошто ће се 28. маја такмичити у трци Индијанаполис 500.

Остали спортови 13.04.2017 | 19:50
ВН Монака без Алонса због трке Индијанаполис 500!
Возач Мекларена Фернандо Алонсо неће се такмичити у трци Формуле 1 за Велику награду Монте Карла, јер жели да вози трку Индијанополис 500. Добио подршку Хонде и Мекларена. Мења га "пензионисани" Џенсон Батон?

Алонсо ће први пут возити највећу аутомобилску трку у САД и покушаће да освоји "триплу круну", односно да победи у Монаку, Индијанаполису 500 и трци 24 часа Ле Ман.

"То је тежак изазов, али сам спреман за њега", рекао је Алонсо, који је током каријере два пута побеђивао у Монаку.

Велика награда Монака ће бити једина трка у Формули један ове сезоне коју ће Алонсо пропустити, саопштио је Мекларен, али није навео ко ће га заменити.

Мекларен ће први пут у 38 година учествовати на трци Индијанаполис 500.

Двоструки светски шампион Формуле 1 иде ка испуњењу сна!

Уз подршку Мекларена, Алонсо (35) је да се опроба у трци Индијанополис 500, због чега ће пропустити трку Формуле 1 у Монте Карлу 28. маја.

Хонда, која стоји иза Мекларена, подржала је одлуку Шпанца, а аутомобил тима Андрети који ће возити у Индијанополису биће брендиран као да је реч о болиду Формуле, дакле са Меклареновим логом.

За сада још није познато ко ће ускочити у тим Мекларена за трку у Монте Карлу, а шпеклише се да би то могао да буде шампион из 2009. године, Британац Џенсон Батон, који се пре шест месеци повукао из Формуле 1, али је и даље под уговором са Меклареном као његов амбсадор.

Алонсо је изјавио да му је давнашња жеља да обједини "триплу круну" - победа у Формули у трци у Монаку, Инди 500 и Ле Ман.

До сада је то успело само једном возачу - Грејему Хилу давних 60-их година прошлог века.

Алонсо је два пута побеђивао у Монаку - 2006. и 2007. године.

"Пред себе сам поставио велики изазов, мада још не знам да ли ћу да возим Ле Ман, али намеравам. Имам само 35 година, дакле имам још времена", изјавио је Шпанац.

Каже и да му је жао што неће учествовати у трци у Монте Карлу, али наглашава да ће то бити једина трка Формуле 1 коју ће пропустити ове сезоне.

Иако нема искуства у тркама као што је Индијанополис 500, Алонсо је уверен да може да направи добар резултат. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар