Пас осјети ко је лоша особа

Нова истраживања су показала да то није случајно и да пси заиста могу да осјете ко је лоша особа или ко их се плаши, а поготово да ли је нека особа лоша према другима. На тај начин знају како да се понашају када им неко приђе или прође поред њих.

Занимљивости 08.04.2017 | 11:21
Пас осјети ко је лоша особа
Да би то званично доказали, истраживачи су замолили власнике паса да пред својим љубимцима одглуме три различите ситуације.

У првој, власницима је дата тегла коју нису могли да отворе. Један истраживач се понудио да помогне, док је други био пасиван.

У другој, један истраживач је опет био пасиван, док је други  одбио да пружи помоћ. На крају оба сценарија, оба истраживача су понудила псу посластице и како је и било очекивано – пас их је обје појео.

У другом дијелу истраживања, један истраживач се понашао безобразно према власнику пса, викао је, псовао и није желео да му помогне да отвори теглу. Када је исти понудио псу посластицу, пас ју је на зачуђење многих – одбио и није хтио да је поједе. Тако су научници дошли до закључка да пас може да закључи ко су лоше особе и то без грешке.

Сљедећи пут када будете примијетили да се вашем псу не свиђа одређена особа, обратите пажњу на њено понашање!

(Љепота и здравље)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

румунија

08.04.2017 10:39

Истина,мој пас на поједине гризе земљу,а на неке И малтене непогледа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

08.04.2017 17:20

...

Name

Болест

09.04.2017 11:14

Они осјете болест и цудно се понасају. Мени је скоро пудлица скоцила у крило, а пас који ме зна тузно ме је гледао. Задњи пут кад ме тако гледао заврсила сам на операцији, а сад цекам ста це ми бити.

Name

самир

18.06.2017 14:19

Сто онда не нападне моју пуницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе хе

24.09.2017 12:56

Одговор цес наци у тексту. Ако пас неце да узме храну од лосе особе, сигурно му неце пасти на памет да је уједе.