Оливера Катарина распродаје намјештај да би платила рачуне

Оливера Катарина (77) искрено је проговорила о финансијским проблемима кроз које пролази, открива зашто је хтела да напусти снимање култног филма "Скупљачи перја", те признаје колико ју је заболело што је нису позвали на прославу 50 година од премијере овог филма.

Забава 07.04.2017 | 13:37
Оливера Катарина распродаје намјештај да би платила рачуне
Чувена српска глумица и певачица станује у изнајмљеном стану у Београду и ради на новој књизи, а недавно је продала још један комад намештаја како би платила рачун за струју. Признаје да је истина да је у једном периоду имала само две хаљине и да је на улицу излазила у синовљевим патикама.

 - То сам радила намерно, да победим сујету и доведем себе у стање да ме не занима како сам обучена и како изгледам. Али, чињеница је да је то било у време моје баш велике муке и беде. Због поноса ништа ни од кога нисам тражила. Тако је и сада, кад распродајем покућство и успомене да бих платила рачунем, преживела. Не желим о томе да причам, ни сина не оптерећујем својим проблемима. Неко је давно рекао: "Моје сиромаштво је доказ мог поштења и достојанства - рекла је Оливера за магазин "Глорија".

Оливеру и даље памте по улози у "Скупљачима перја", најуспешнијем југословенском филму, у којем су поред ње главне улоге играли Бата Живојиновић и Беким Фехмију. По први пут је признала да је хтела да побегне са снимања, али каже да има само лепе успомене на тај филм.

- Када нам је редитељ Александар Саша Петровић први пут пустио материјал да видимо, доживела сам шок. Чинило ми се да сам ружна, плакала сам данима и молила га да ме замени, али он није хтео ни да чује. Напротив, био је одушевљен, говорио ми је да будем стрпљива и не сумњам непотребно. Охрабрио ме је и остала сам до краја - рекла је те испричала да ју је много погодило што је нису позвали на прославу 50 година од премијере филма.

- Нико ме не зове. Ово са "Скупљачима перја" је последња кап у чаши. Мене је то изненадило, а мог сина наљутило. Зар није најлогичније било да мене зову, јер сам једина жива од троје главних глумаца? - рекла је и додала:

- Заиста верујем да у мом случају иза свега стоји политика. Декларисала сам се као Српкиња у време кад то није било пожељно ни паметно. И сада је, да се не лажемо, боље рећи: "Ја сам Београђанка", него "Ја сам Српкиња." Ово прво звучи неутрално.

Блиц
фото:интернет

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

бск

07.04.2017 12:12

Лутко моја многе су као ти мислим на естраду али једно је сигурно данас јеси сутра ниси мало морате мислити и на старе дане али ви пуцате на све сто стигнете од бесни аута годисњи одмора сто висае бракова или партнера мало мање просеравања долазе увек младји

ОДГОВОРИТЕ
Name

румунија

07.04.2017 14:58

Е бск опет брљавис,ти немозес достици ни прозивити као ова дама за сто зивота!

Name

ре румунија

07.04.2017 16:29

Зато сад и распродаје сто је тако високо зивела.

Name

Јанко

07.04.2017 19:05

Познајем је лично, капа доле овој великој дами и српкињи, не олајавјте је, ситне душе, срамота је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица Зарић

08.04.2017 18:37

Поштовани господине Јанко, хвала Вам за овај диван коментар. А Ви, драге колеге, могли бисте да се распитате ко је објавио причу, па да исправно потпишете извор. Хвала унапред.

Name

саса

08.04.2017 18:56

Врло је битно да си српкиња ста то знаци ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.

09.04.2017 08:06

Како немају? Па мој отац који је био рудар је направио куцу и имао несто у старости. А људи њеног калибра да немају ни стан. Заиста то не могу да схватим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не могу ни други!

09.04.2017 12:48

Ако је волонтирала, опет њен проблем. Да је на западу, била би у социјалном стану или у неком од домова у којима раде наши доктори и болничари. Свако треба мислити на старост, и кад зарадјује 200 ЕУР.