Мир и стабилност најбитнији за регион

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас у Мостару да су мир и стабилност најбитнији за будућност, те да било какав немир или проблем у БиХ представљају проблем и за Србију, као и за цијели регион.

Регион 04.04.2017 | 12:14
Мир и стабилност најбитнији за регион
"То није ничији интерес и не сме да буде", изјавио је Вучић новинарима након састанка са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем.

Он је навео да је на састанку разговарано о многим важним економским темама, те нагласио да, што је економија једне земље боља, биће боља и економија друге земље.

Вучић је истакао да је заједничка идеја да се разговара о сваковрсном повезивању у региону.

"Када се повезујете инфраструктурно, онда повезујете људе. Није то само комад бетона. Многи су о Титу говорили и овако и онако, али бравар није био глуп када је правио пругу Шамац-Сарајево и све друго. Није то било због стотине километара железа, већ због тога да би се људи повезивали. Људи су морали да живе заједно и приближавају се једни другима", рекао је Вучић.



Он је напоменуо да је разговарано о европском путу, те да Србија и БиХ на том путу међусобно помажу једна другу, да би се брже кретале ка ЕУ.

Вучић је рекао да му је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган честитао побједу на предсједничким изборима, наводећи да је Ердоган заинтересован за многа питања на Балкану, те да Србија нема никакав проблем да Турска учествује у инвестиционим пројектима на Балкану.

Звиздић је рекао да је на састанку изражено опредјељење да се активно дјелује ради очувања мира и стабилности у региону.

"Сигурни смо да ћемо у нашем региону сачувати мир и стабилност, да ћемо наставити са развојем инфраструктуре која ће бити подлога за економски развој и за најважније циљеве којима иду и БиХ и Србија, а то је отварање нових радних мјеста, посебно за младе људе", нагласио је Звиздић након састанка.



Он је напоменуо да су се на састанку фокусирали на економске и инфраструктурне пројекте који ће значити бржи проток робе и јаче трговинске односе између БиХ и Србије.

"Фокус је путна инфраструктура, отварамо разговоре и о повезивању са енергетским мрежама Србије, Црне Горе и БиХ", рекао је Звиздић и додао да ће о овим темама у наредном периоду бити одржани још многи састанци.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додо

04.04.2017 12:01

Вуцицу, ти цес изгледа бити нови Тито, како си кренуо,треба нам један такав у региону

ОДГОВОРИТЕ
Name

£

04.04.2017 16:25

И за овакве лимунада састанке и боза изјаве, они беру по 7000КМ плус проценти.

ОДГОВОРИТЕ