Све што нисте знали о сексу

О сексу као да знамо све, а опет, сваки пут можемо научити нешто ново.

Занимљивости 28.03.2017 | 08:17
Све што нисте знали о сексу
Секс може битии дивље и нежно искуство; и бојно поље и уточиште у ком се осећамо вољено.

Једна је од најважнијих покретачких сила, али да ли знате све о њему?

Секс је бољи од бројања оваца
Истраживање које је спровела компанија Санкцуарy Спа показало је да једна од шест жена након секса боље спава, а научници то потврђују и објашњавају појачаним лучењем хормона окситоцина и смањеним лучењем хормона стреса, кортизола, током односа. Те хормоналне промене тело доводе у опуштено стање, које олакшава и убрзава успављивање.

То није све: током секса се повећава ниво естрогена у женском телу, а то подстиче РЕМ фазу и осигурава дубљи и чвршћи сан.

Ако желите секс, не терајте драгог да кува
Мушкарци који помажу женама у кућним пословима, као што су пеглање, усисавање или прање судова, ређе воде љубав, показало је истраживање објављено у стручној публикацији Америцан Социологицал Ревиеw. У истраживању је учествовало 4.500 парова, а резултат је обесхрабрујући за жене: мушкарци који код куће поправљају и раде традиционално мушке послове, лакше и брже се узбуде него они који раде традиционално женске послове, попут кувања, прања и чишћења. Имајте то на уму пре него што од свог партнера затражите да окачи веш или пребрише прашину.

Кондоми не утичу на квалитет оргазма
Многи мисле да кондоми смањују интензитет оргазма или отежавају његово постизање, али то није тачно. Истраживање спроведено на Универзитету у Индијани показало је да је вероватноћа да жена доживи оргазам једнака кад партнер користи кондом и кад га не користи. Штавише, кондоми могу помоћи паровима да дуже и опуштеније воде љубав, тврде аутори студије.

Глуми, не глуми
48 одсто жена је барем једном у животу одглумило оргазам, показала су истраживања, а стручњаци тврде да за такво претварање нема разлога: сасвим је нормално да не постигнете оргазам сваки пут.

92 откуцаја срца са супругом, 150 с љубавницом
Научници са Универзитета у Даласу показали су да сексуални однос може изазвати потпуно неправилно убрзање срчаних откуцаја (тахикардија). Код 21 мушкарца и три жене проверавали су срчани рад за време љубавног односа месец дана након инфаркта. Код половине испитаника запазили су нестабилност, а код петоро се развила аритмија. Чињеница је пак да је то љубавно узбуђење дошло 30 дана након срчаног инфаркта, односно да су испитаници још били под свежом психичком траумом.

Занимљив је у том случају био и случај испитаника који је имао љубавни однос са супругом, али и с "пријатељицом". За време секса са супругом срчани рад убрзао се на 92 откуцаја у минути, али је зато у кревету с љубавницом сезао и до 150 откуцаја.
 
Што је број различитих положаја током односа већи, жене имају веће шансе да доживе оргазам. Аустралијски научници тражили су од 20.000 особа оба пола да опишу недавна еротска искуства. Испоставило се да је током односа оргазам доживело 50 одсто жена. Од жена које су стимулисане ручно и орално задовољено је 70 одсто, док су оне којима је пружена предигра, ручна, орална стимулација и на крају сношај доживеле врхунац у 86 одсто случајева. Разноликост положаја и стимулације није нимало утицала на вероватноћу постизања мушког оргазма.

Посао не годи сексу
Пословни стрес угрожава сексуални нагон, потврдила је француска студија спроведена на више од 500 жена - 70 одсто испитаница изјавило је да им оптерећење послом убија либидо. А што је либидо мањи, мање су и шансе за постизање оргазма. Зато све (пословне) стресове оставите пред вратима спаваће собе.

3.000 пута је 3.000 пута
Просечан човек, без обзира на пол, води љубав око 3.000 пута током живота, а љуби се пуне две недеље. Прва нежна и спонтана полна искуства припадници оба спола најчешће доживљавају између 13. и 14. године живота, показало је француско истраживање, а у сексуалне односе обично ступају две до четири године касније.

Иако о првом односу с родитељима разговара само 16 одсто младића и 26 одсто девојака, за место првог секса 30 одсто младића и 40 одсто девојака изабере родитељски дом.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар