Видео, СП - Пажња: Вајс највећи непријатељ српског фудбала!

Фудбалери Србије настављају пут ка Светском првенству 2018. године у Русији дуелом против Грузије, а разлога за опрез има много.

Фудбал 24.03.2017 | 15:30
Видео, СП - Пажња: Вајс највећи непријатељ српског фудбала!
Србија ће од 18 часова по средњоевропском времену гостовати у Тбилисију против екипе која је успела да одоли Велсу, полуфиналисти Европског првенства.

Сви у редовима наше репрезентације свесни су тежине утакмице, посебно је о томе говорио селектор Славољуб Муслин, али постоји још један велики разлог да се буде обазрив – Владимир Вајс.

52-годишњи словачки тренер, који је на клупи Грузије од марта прошле године, већ неколико пута је потврдио да воли да игра против Срба, због чега се слободно може рећи да је један од највећих непријатеља српског фудбала.

Вајс је крајем прошлог века играчку каријеру завршио у екипи Артмедија Петржалка, у којој је започео тренерску каријеру – прво као помоћни тренер, а онда као шеф стручног штаба. Тај посао је обављао до 2006, да би годину дана пре одласка из братиславског клуба, по лошем остао у сећању навијачима Партизана.

‘Црно-бели’, који су без пораза освојили титулу у тадашњем првенству, у трећем колу квалификација извукли су словачког представника. Први меч у Братислави завршен је без голова, па су изабраници Владимира Вермезовића имали прилику да пред својим навијачима дођу на корак до најјачег европског такмичења.

Симон Вукчевић је био најближи голу у првом полувремену, голман Јурај Чобеј је био непрелазна препрека и успео је да сачува свој тим до краја. Отишло се у продужетке, потом у пенале, где је Партизан доживео један од најболнијих пораза у последњих 20 година.

Чобеј је постао херој Словачке јер је одбранио пенале Пјеру Боји и Ненаду Брновићу за потпуни шок на стадиону у ‘Хумској’.



Вајс је потом отишао у Сатурн из Москве, па се вратио у Артмедију, а нова добра сезона препоручила га је за место селектора Словачке. Три године је био на кормилу репрезентације, да би након Слована преузео Кајрат из Алматија.

У казахстану је провео три пуне године и потрудио се да загорча живот другом великом српском клубу – Црвеној звезди. ‘Црвено-бели’ су на старту квалификација за Лигу Европе извукли Кајрат и чекало се само којим ће резултатом да прођу у следеће коло.

Десило се потпуно супротно – Вајсови изабраници потпуно су надиграли екипу Миодрага Божовића и остварили дуплу победу. Прво је на 'Маракани' Звезда поражена резултатом 2:0, да би у Алматију Кајрат потврдио Звездину срамоту са 2:1.

Сада је јасно, тренер Владимир Вајс обожава да игра против Срба, због чега ће ‘Орлови’ морати да буду на додатном опрезу у Тбилисију. Надамо се да на репрезентативном нивоу неће бити успешан као на клупском.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар