НБА: Портланд "дише за вратом" Јокићевом Денверу! Нуркићев дабл-дабл!

Кошаркаши Портланда и Даласа забележили су победе и тако задржали корак за Денвером у борби за плеј-оф место у Западној конференцији НБА лиге.  Да ли ће Нуркић спречити Јокића да заигра у плеј-офу? Фантастична сезона Николе Јокића могла би да остане без награде у виду наступа у НБА плеј-офу.

Кошарка 24.03.2017 | 09:15
НБА: Портланд "дише за вратом" Јокићевом Денверу! Нуркићев дабл-дабл!
Портланд је код куће рутински победио Њујорк 110:95 и тако дошао до 33. победе у сезони, односно сада има једну мање од Денвера, који се налази на осмом месту Запада, последњем које води у плеј-оф.

Блејзерсе је до победе предводио Дејмијен Лилард са 30 поена, док је Си-Џеј Меколум постигао 20. Репрезентативац БиХ Јусуф Нуркић допринео је тријумфу са 16 поена, 10 скокова и три асистенције.

Њујорк је играо без повређеног Кармела Ентонија, а најефикаснији у тиму био је Кристапс Порзингис са 18 поена.

Још 11 мечева чека његове Денвер Нагетсе у лигашком делу сезоне, а иако управо они заузимају осму позицију у Западној конференцији, последњу која води у доигравање, њихов први пратилац, Портланд, опасно прети.

Денвер има учинак 34-37 после сјајне победе над Леброновим Кливлендом, али је минуле ноћи тријумфовао и Портланд, који је одржао лекцију Њујорку (110:95) и сада има 33-38. Притом, Трејл-Блејзерси имају знатно лакши распоред до краја, тренутно и воде са 2-1 у међусобним дуелима са Нагетсима, па би могло да се деси да тим у који недавно је стигао бивши Јокићев саиграч Јусуф Нуркић - остави нашег репрезентативца без плеј-офа.

Откако су га се одрекли у Денверу, где је био незадовољан што му је Јокић преузео место стартера, Нуркић игра као препорођен у Портланду. Не бриљира баш сваки пут, али од оне чудесне партије против Филаделфије, када је оборио шест личних НБА рекорда, све чешће има огроман значај за свој нови тим. Истина, Лилард и Меколум су и даље лидери Портланда, то су потврдили против Њујорка са 30, односно 20 поена, али и Нуркићев учинак није био занемарљив - 16 поена, 10 скокова, три асистенције.



Нуркић ће се са Јокићем надметати врло брзо, у "мечу сезоне" за оба тима, 28. марта у Портланду, када би Трејл Блејзерси могли победом да стигну Нагетсе по учинку, а заправо да их тог тренутка престигну због евентуалних 3-1 у међусобним победама. Успех Денвера у том дуелу могао би да одведе Нагетсе на две победе вишка, али... Ни то није гарант учешћа у плеј-офу.

Наиме, Денвер до краја сезоне игра само трипут кући, а осам пута у гостима. Портланд? Управо обрнуто, осам пута пред својим навијачима, трипут на гостовањима.

И, не само то: Денвер ће дочекати Њу Орлеанс двапут и екипу Оклахоме, а мораће на терене Индијане, Портланда, Шарлота, Мајамија, Њу Орлеанса, Хјустона, Даласа и Оклахоме. Играће четири пута против тимова који, тренутно, имају више пораза него победа, а седам пута против оних који имају више тријумфа него овосезонских неуспеха. Нуркићеви Трејл-Блејзерси ће, са друге стране, дочекати Минесоту два пута, Денвер, Хјустон, Феникс, Јуту, Сан Антонио и Њу Орлеанс, а гостоваће само нејаким Лејкерсима, Минесоти и Јути. У свим тим утакмицама, Портланд ће трипут играти против тимова са тзв. "губитничким учинком", а осам пута против оних који имају више победа него пораза. Ипак, важан фактор је и поменута чињеница да ће Портланд чак осам пута бити домаћин до краја лигашког дела сезоне, а Денвер у свега три наврата.

Далас је код куће успео да победи ЛА Клиперс са 97:95 и тако дошао до 31 победе, односно има једну више од Њу Орлеанса и две мање од Портланда. Мевериксе су до тријумфа предводили Сет Кари са 23 поена и Харисон Барнс са 21.

Сан Антонио је код куће победио Мемфис са 97:90 и тако пришао Голден Стејту на две победе заостатка пред њихов окршај следеће недеље, који потенцијално може да одлучи о првом месту Запада и најбољем скору у лиги.

Ламаркус Олдриџ постигао је 23 поена, док је Кавај Ленард додао 19 за 55. победу Спурса у сезони. Тим из Тексаса сада има две победе мање од Голден Стејта, са којим игра следеће среде. Ове две екипе имају убедљиво најбољи учинак у НБА, пошто трећепласирани тим Запада, Хјустон има 49 победа, а четврта Јута 44. На Истоку најбољи учинак имају Кливленд и Бостон са по 46 победа.

Торонто је код куће победио Мајами са 101:84, тако да тим са Флориде није успео да увећа своју предност на осмом месту Истока у односу на пратиоце. Хит сада има 35 победа, односно једну више од Чикага и Детроита, односно, три више од Шарлота.

Бруклин је код куће победио Финикс са 126:98 и тако први пут у сезони везао две победе.

НБА – резултати:
Бруклин Нетс – Финикс Санс 126:98
Мајами Хит – Торонто Репторс 84:101
Далас Меверикс – ЛА Клиперс 97:95
Сан Антонио Спарс – Мемфис Гризлис 97:90
Портланд Трејл Блејзерс – Њујорк Никс 110:95

Извор: Б92/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар