Видео: Јокић, Јокић, Јокић! Сви причају само о кошу преко Леброна!

Жестоки Србин, борба тешкаша, приче за унуке. . .  Феноменалан потез српског аса је ударна вест после победе Денвера над шампионима.

Кошарка 24.03.2017 | 00:00
Видео: Јокић, Јокић, Јокић! Сви причају само о кошу преко Леброна!
Денвер је уписао једну од кључних победа у сезони, срушио шампионе из Кливленда, аНикола Јокић је још једном показао да је једна од звезда у успону НБА лиге.

Српски центар је блистао против Кавса, а посебно се истакао мајсторским кошем у директном дуелу са Леброном Џејмсом. Три минута пре краја треће четвртине, Јокић је победио Краља у директном дуелу и био је то преломни тренутак да Нагетси крену ка победи.

После утакмице, сви су причали само о сјајном потезу Јокића...

„То је био одлучујући моменат... Леброн је један од најбољих у историји овог спорта и знам колико сам привилегован што сам га тренирао пет година. У Николу су тада биле упрте све очи... Сви су се надали да ће нешто да се деси. Било је то као борба тешкаша у боксу. Никола га је угурао доле и поентирао, а у публици је уследила ерупција одушевљења. Био је то кључни потез Јокића. Зато је он велики играч. Давао је он и раније кошеве против најбољих, али ово је био погодак преко једног од најбољих у историји који може да чува ривале на позицијама од један до пет. Сигуран сам да ће Никола показивати унуцима једног дана овај кош... Он је жестоки момак из Србије. Он се никога не плаши. Леброн је велики играч, велики такмичар, али Никола неће устукнути ни пред њим, ни пред осталим противницима“, рекао је одушевљени Денверов тренер Мајкл Мелоун после меча.



И саиграчи су одушевљени Николином игром и потезом који је преломио меч.

„Сви смо били узбуђени што смо то коначно видели. Са нестрпљењем смо чекали да видимо тај дуел Николе и Леброна. Јокић је у том окршају извукао оно најбоље из себе и потпуно је распалио публику. Џокер је показао шта све може и колико је добар“, рекао је Кенет Фарид.

„Постизање таквог коша је  ослободило енергију са трибина. Ово је огромна победа због начина на који смо дошли до ње. Било је напето у тим тренуцима, њихов тренер је добио техничку, а Јокић је постигао такав кош“, каже Гери Херис.  

Посебно занимљиве су изјаве Вила Бартона који у стилу Муте Николића каже „да је све то нормално“.

„Немам ништа ново да кажем. То вам је Јокић. Он је надолазећа звезда лиге и онај кош је био његова лична карта. Небитно је ко му је ривал. Леброн је великан, али то не значи да не смете да дајете кошеве преко њега. Када је 'спаковао' Леброна, није баш да сам пао у транс. Јер ја очекујем да постиже такве поене без обзира ко га чува“, рекао је Бартон.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар