НБА: 35. трипл-дабл - нико никад као Расел Вестбрук!

Расел Вестбрук забележио је 35. трипл-дабл учинак у сезони, али то није разлог због кога је по још једном параметру ушао у историји НБА лиге.

Кошарка 23.03.2017 | 12:15
НБА: 35. трипл-дабл - нико никад као Расел Вестбрук!
Рас је у рутинској победи Оклахома Сити Тандера над Филаделфија 76ерсима (122:97) уписао 18 поена, 14 асистенција и 11 скокова, уз две блокаде.

На прави поглед, а и знајући какве бројке је у стању да произведе, делује да ово вече ни по чему није посебно...

Међутим, плејмејкер ОКЦ постао је први играч од постојања најјаче лиге света који је до двоцифреног учинка у три колоне стигао без иједног промашаја – 6/6 за два, 6/6 слободна бацања.

Такође, на једанаест мечева до краја регуларног тока, пришао је легендарном Оскару Робертсону на шест трипл-даблова, па и даље има шансе да обори рекорд за који се веровало да нико никада неће успети да надмаши.

Крилни центар Голден Стејт Вориорса Дрејмонд Грин и некадашњи играч Лос Анђелес Клиперса, Орландо Меџика и Финикс Санса Бо Оутлоу успели су да упишу трипл-дабл без промашаја из игре, али су обојица, Грин у два наврата, промашивали по два бацања.

Осим Расела, Тандере је до лаганог тријумфа , којим су остали у борби и за чак четврто место Запада, предводио Енес Кантер са 24 поена и 11 ухваћених лопти, Виктор Оладипо убацио је 18, а Даг Мекдермонт 13 поена.

Код гостију се највише истакао Ник Стаускас са 20 поена, Роберт Корвингтон и Дарио Шарић додали су по 12, а Ришон Холмс 11 поена.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар