Црнадак у САД на позив Тилерсона

БиХ наставља ангажман и у оквиру Глобалне коалиције против свих облика тероризма и радикализма, посебно против "Исламске државе", рекао је у Вашингтону министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 23.03.2017 | 07:43
Црнадак у САД на позив Тилерсона
Црнадак на позив америчког државног секретара Рекса Тилерсона учествује на састанку министара иностраних послова земаља чланица Глобалне коалиције у борби против "Исламске државе".

Скуп је организован с циљем резимирања досадашњих резултата остварених заједничким координисаним активностима земаља чланица Глобалне коалиције, те унапређења будуће сарадње усаглашавањем конкретних активности како појединих земаља чланица Коалиције, тако и саме Коалиције.

Министар Црнадак информисао је учеснике конференције да у 2016. години није забиљежен ниједан одлазак на страна ратишта из БиХ, те да сви нивои власти у земљи остају посвећени борби против радикализма и тероризма у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Током конференције Црнадак је имао кратке сусрете с министрима иностраних послова Италије, Аустрије и Авганистана.

У другом дијелу конференције министар Црнадак ће учествовати на радном ручку који организује државни секретар Тилерсон.

У наставку посјете Вашингтону, Црнадак ће имати одвојене састанке у Савјету за националну безбједност и Министарству обране САД.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ђедо

23.03.2017 07:57

Ех, па зар није Жељка све средила, кад је била код Трампа.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

23.03.2017 08:02

Боје кравате говоре све

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

23.03.2017 08:32

Свет одахнуо:Ни један ИСИЛ-овац није отишао у Сирију из БИХ.А колико их се вратило у БИХ из Сирије.Први смо у свету по броју ИСИЛ-оваца у свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмило

23.03.2017 08:44

Када код смо били у добрим односима са западом тада смо и напредовали у сваком смислу, само напријед министре, добре везе су веома битне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

23.03.2017 09:09

Није нека фаца ни овај министар , али бар није бахат ко Жељка и препотентан ко Баја и уђе негдје на нека врата у свијету , за разлику од њих....

ОДГОВОРИТЕ