Сјећања - На данашњи дан... Партизанов трећи Куп Кораћа!

Како су Дивац, Сале и Паспаљ убили Канту?! Подсећамо се још једног важног датума из историје црно-белих. . .

Кошарка 22.03.2017 | 21:50
Сјећања - На данашњи дан... Партизанов трећи Куп Кораћа!
Легендарни тренер Душко Вујошевић “сложио” је можда и најталентованију генерацију у историји клуба из Хумске. Имена и каријере које су касније направили играчи попут Влада Дивца, Жарка Паспаља, Александра Ђорђевића и Предрага Даниловића најбољи су доказ и прилог овој тврдњи.

Стога и не чуди што је ова екипа Партизана стигла до финала Купа Радивоја Кораћа, где ју је чекао италијански Канту. У првој утакмици у гостима, београдски црно-бели су поражени са озбиљних 13 поена разлике (89:76), али некако ни у једном тренутку у клубу се није појавила сумња да је то дефицит који ће ова екипа да престигне у реваншу.

А та реванш утакмица ишчекивала се данима, одбројавало се “ситно” и тражила карта више. На трибинама новобеоградске култне Хале спортова стало је, вероватно ни организатори не знају баш најбоље како, око 6.000 људи. Толико да није имала где игла да падне.



Већ на полувремену Партизан је наговестио како ће се ова утакмица одвијати, пошто су црно-бели имали залиху од 12 поена. А права магија је уследила тек у других 20 минута.Дивац је “експлодирао”, радио је под оба коша као машина. А клада су му се придружилиПаспаљ и Ђорђевић, гостима из Италије дефинитивно није било спаса.

Канту се предао у последња два минута, па су Партизанове кошаркашке бебе атрактивним потезима у неколико наврата подигли на ноге публику у Хали спортова. Екипи Кантуа није помогла ни феноменална партија Антонела Риве који је малтене једини пружио отпор и убацио 36 поена.

Овај трофеј на неки начин био је и најава онога што ће уследити три године касније у финалу Купа шампиона у Истанбулу, иако су већ у лето 1989. године екипу напустили Дивац и Паспаљ који су одлучили да потраже срећу у НБА лиги...

ПАРТИЗАН - КАНТУ 101:82 (55:43)

Хала: Хала спортова.
Гледалаца: 6.000.

ПАРТИЗАН: Ðорђевић 21, Накић 5, Паспаљ 22, Савовић 8, Дивац 30, Даниловић 10, Вујачић 5, Поповић, Прлинчевић, Мутавџић.

КАНТУ: Марцорати, Рива 36, Боса 7, Тарнер 18, Бенсон 13, Росини 1, Ђиларди 7, Капелети, Милези, Фоскини.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар