Подолски вечерас посљедњи пут "елф": "Један од највећих!"

Последњи пут у каријери Лукас Подолски понеће дрес репрезентације Немачке, а селектор Јоахим Лев није штедео похвале на рачун сјајног фудбалера. . .

Фудбал 22.03.2017 | 20:00
Подолски вечерас посљедњи пут "елф": "Један од највећих!"
Лукас Подолски (32) ће ове среде одиграти 130., а уједно и последњи меч за Немачку.

Сјајни (крилни) нападач је још после Европског првенства у Француској, на коме је играо само 18 минута, најавио да више неће наступати за "панцере", а идеална прилика за опроштај је у пријатељском мечу против љутог ривала његове репрезентације - Енглеске.

Подолски ће као капитен предводити своје саиграче на Сигнал Идуна Парку и на том мечу ће рећи "збогом" навијачима које је увесељавао све ове године.

Имаће прилику и да дође до свог 49 (или можда 50?) гола у дресу "елфа" пошто је од дебија у јануару 2004. године код Рудија Фелера - постигао чак 48, што га ставља на треће место најбољих стрелаца у историји ове успешне репрезентације. Бољи су само Герд Милер (68) и Мирослав Клосе (71)!

Фудбалер пољског порекла је један од оних који су у дресу репрезентације увек показивали више него у клубу, па се може рећи да је на "репрезентативном нивоу" био само у Келну, али је без обзира на слабије игре, али и мању минутажу, био члан националног тима и у време када је играо за Бајерн, Арсенал, Интер или Галатасарај.

Од наредног лета играће и у Јапану за Висел Кобе.

"Лукас је незаменљив. Заједно смо били на много турнира, било је падова, али смо дотакли и највеће висине. Недостајаће нам тај фудбалер, али пре свега човек Лукас Подолски", казао је његов селектор Јоахим Лев.

Када год је било потребно – одазивао се у репрезентацију, погађао када други нису могли...

"Он је један од највећих фудбалера који су играли за Немачку", додао је Лев.

"Полди" је узвратио истом мером, комплиментима је засипао човека за кога каже да је сјајан стручњак, али се помало шалио и са преводиоцима и тако их "преварио" и казао да је Филип Лам, који иде у пензију на крају сезоне, потписао за Чикаго, уместо Бастјана Швајнштајгера.

Да ли да сакрије нервозу пред меч, али тешко да ће вечерас сакрити емоције...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар