Ф1: Дајмлер у Мелбурн долази са комплетном ергелом!

Сва Ф1 клијентела Мерцедеса ће за прву трку добити мотор по последњој спецификацији упркос гласинама које су предвиђале затегнуту ситуацију.

Остали спортови 23.03.2017 | 15:45
Ф1: Дајмлер у Мелбурн долази са комплетном ергелом!
Тото Волф и Ники Лауда су задовољни! Наравно, Скудерија им је за петама, али се чини да из Немачке стиже генерација мотора која ће потпуно заокружити Дајмлеров концепт у оквиру Мерцедес АМГ Петронаса и осталих сетелитских тимова. Новост је да ће сва Ф1 клијентела која набавља погонске јединице из Штутгарта за прву трку добити мотор по последњој спецификацији. Гласине су међутим предвиђале проблеме.

Матична кућа ипак не пориче да је на првим тестовима било проблема са поузданошћу. Они с тим у вези наводе да су ти недостатци решени, те да су сада способни да одрже обећање.

“Свиће зора нове Ф1 ере, и то на више начина. Ово је први пут да је Формула 1 променила правила како би возила била бржа. Спорт има ново руководство које гледа како да такмичење покрене у новом смеру. И у нашем тиму смо у међусезони видели значајне промене пре свега по кадровским питањима. Био сам изузетно заузет у протеклом периоду, али без сумње то време је било такође врло корисно и узбудљиво”, рекао је Тото Волф и нагласио да нове, радикалне промене доносе више брзине, али и да су њихови последњи резултати са лабораторијских и тркачких тестова показали резултате вредне пажње.

Наиме, за болид “W08” конструисана је потпуно нова погонска јединица која је на пробном столу развила за око 70 коњских снага више излазне снаге него што се то видело на тестовима у Барселони. Прича Ф1 аналитичара гласи да је Мерцедес АМГ Петронас штедео Сребрне стреле Луиса Хамилтона и Валтерија Ботаса како би се усавршили неки од склопова. Уколико се обистине тек пристигле информације у Мелбурну ћемо моћи да гледамо комплетан кас целе коњице тима у сребрном.

Извор: моззартспорт

Фото: Даимлер медиа

Коментари / 0

Оставите коментар