"Меси је морон, занима га само фудбал"!

Захи Хавас, чувени археолог и некадашњи министар Египта за антиквитете, назвао је капитена и најбољег играча Барселоне Лионела Месија мороном.

Фудбал 09.03.2017 | 17:00
"Меси је морон, занима га само фудбал"!
Аргентинац је био у посети Египту у оквиру кампање 'Тоур н' Цуре', која се бори против хепатитиса Ц, а Хавас му је био лични водич кроз чувене пирамиде у Гизи.

"Жао ми је што то морам да кажем, али он је морон", рекао је доктор Хавас у укључењу у програм једне теливизијске станице.

Меси је приликом посете Каиру био окружен огромном пратњом, коју су чинили комбији, аутомобили, џипови и полицијски мотоцикли.

"То сам рекао јер сам му пола сата причао о Гизи, а њему је фаца била 'скамењена'. Сматрао сам да је важно да му све испричам јер има милионе пратилаца широм света. Такође, добро је и за Египћане и за туризам. Ипак, не делује ми да је имало био заинтересован, пошто нисам приметио никакву реакцију док сам му причао", рекао и Хавас, "Није реаговао чак ни када сам му открио неке тајне и скривене делове Велике пирамиде, ни када сам му говорио о монасима који су наредили градњу пирамида, за време владавине Тутанкамона. Био је пристојан, али ми се чини да је једино што га занима фудбал".

За крај, чувени доктор упоредио је његов долазак за доласком холивудске звезде Вила Смита.

"Смит је интелектуалац. Видело се да врло добро зна где је дошао и све време ми је постављао питања. Показао је одлично знање историје пирамида. Вечерали смо заједно и провели барем сат и по времена причајући о антиквитетима. Огромна је разлика између њих двојице", закључио је доктор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар