Требињска опозиција напустила скупштину

Одборници требињске опозиције СДС-а и ПДП-а напустили су засједање Скупштине града, након што је усвојен измијењени дневни ред који није био усаглашен на колегијуму Скупштине, а који чини шест нових тачака и више од 50 страница новог материјала.

Република Српска 06.03.2017 | 16:06
Требињска опозиција напустила скупштину
Шеф клуба одборника СДС-а Видомир Бегенишић каже да се није могла водити квалитетна распарава, јер је владајућа већина додатно усвојила шест нових тачака, док је материјал за једну од најважнијих тачака о наслијеђеном дугу достављен непосредно пред сједницу.

“Да ли се може квалитетно радити и дискутовати о тим тачкама, просудите сами. Иначе, мислимо да је овдје дошло и до повреда пословника, јер смо за тачку потраживања града за претходни период, материјале требало да добијемо седам дана раније, а ми смо их добили тек јутрос. Ради се о материјалу који има 16 куцаних страница, а добили смо паузу од свега 20 минута”, истакао је Бегенишић.

На другој страни, градоначелник Лука Петровић тврди да је опозиција уствари „побјегла“ управо због те тачке дневног реда, али и потврдио да је материјал пред одборницима достављен тек пред сједницу.

„За дуг од 6 милиона и 400 хиљада таксативно наведен у пет цијелина, нису имали ниједан аргумент и побјегли су, јер су знали да ће ово грађани презрети“, навео је Петровић, док одборник ПДП-а Зоран Анђушић тврди да је актуелна власт искључиви кривац за тренутну финансијку ситуацију:

„Подсјетићу да је садашња власт опструкцијама проузроковала овакву ситуацију и то на начин да би продајом земље, која је требало да се обави и чији би новац ушао у буџет, биле измирине обавезе. Питајте господина градоначелника зашто није на рачун града пребацио редовне транше од хидроакумулација од ХЕТ-а.“

Према незваничним сазнањма, проблема има и унутар владајуће колације СНСД – ДНС. У ДНС-у кажу да неслагање има, али да коалиција није упитна. “Није упитна, али не би коментарисао то. Генераано нисмо истомишљеници, ми смо само коалициони партнери”, рекао је Бојан Шапурић из ДНС-а.

У СНСД-у нису жељели да коментаришу ситуацији у владајућој коалицији.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

06.03.2017 15:28

Позиција одмах удари конкретно, а опозиција има милион афера и ниједну да процесуира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.03.2017 15:30

лопови срм вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар има

06.03.2017 16:05

Зар има опзиције у Требињу??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

07.03.2017 05:31

Сто опозиција не напусти Сарајево хаха.

ОДГОВОРИТЕ