Писмо у Хаг преко посебног изасланика

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић најавио је да ће посредством посебног изасланика упутити писмо Међународном суду правде у Хагу, којим ће их обавијестити да Предсједништво није донијело одлуку о ревизији тужбе против Србије.

Босна и Херцеговина 24.02.2017 | 12:34
Писмо у Хаг преко посебног изасланика
"Што се тиче писма суду, одлучићу када и како ћу га упутити и јавност ће бити о томе обавијештена", рекао је Иванић новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да ће имати посебног изасланика, наводећи да нико није критиковао потез бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који је амбасадору из реда бошњачког народа забранио да преноси било каква писма официјелних представника институција БиХ.

Иванић је истакао да Изетбеговића треба питати како ће криза бити превазиђена, јер је напустио јучерашњу ванредну сједницу Предсједништва, те је тим бојкотом Предсједништво ушло у кризу.

"Нисам ја увео у кризу, него члан Предсједништва који није хтио да се изјашњава, није хтио да говори о тужби и није дао шансу институцији БиХ да се изјасни о тужби", објаснио је Иванић.

За Иванића је невјероватно шта се догађа ових дана, па и медијски, јер сви говоре да издаје БиХ, а брани Србију, те да о томе није рекао ни ријеч.

"Стално сам говорио о начину доношења одлука. Квазинтелектуалци бране БиХ, а ваљда би од мене, који представљам БиХ, требало да буде затражено да кажем шта мислим", рекао је Иванић.

Он је поновио да само брани принцип одлучивања, те се ствар потпуно обрнула.

"Медији су се подијелили, народ се значајно подијелио, нико никог не слуша, свако тражи само своје аргументе. Мислим да смо ушли у доста озбиљну кризу", упозорио је Иванић.

Он није могао да коментарише најаву функционисању Савјета министара БиХ и техничком мандату, већ је поручио да то питање треба поставити лидерима Савеза за промјене, који треба да кажу шта ће и како ће радити.

Ванредна сједница Предсједништва БиХ, која је заказана на захтјев председјавајућег Младена Иванића, јуче је прекинута јер је бошњачки члан Бакир Изетбеговић напустио сједницу, не желећи да одлучује и гласа о покретању ревизије тужбе.

Извор: СРНА

Коментари / 77

Оставите коментар
Name

Лав

24.02.2017 10:47

Једино рјесење за БиХ Фикрет Абдиц за преседник преседниства зивил

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

24.02.2017 11:11

Водим га м.... !

Name

Ре Лав

24.02.2017 11:43

И ја тако мислим. Изетбеговиц је нелегално Абдица спријецио да буде први цлац предсједниства испред Босњака. Да се то десило, рата не би било. То скоро нико и не помиње. То је било прво излазење изван институција, па и устава. Слицан сценарио имамо и сада. Ко призива рат. Ста цемо сад. Да се поново дограбимо пусака

Name

Ре.

24.02.2017 12:49

Ајд мало причајте о Марковим Конацима и Кулину Бану а може и о Султану они су тренутно актуелни.

Name

yугословен

24.02.2017 10:47

ПОСЛЕДЊЕ ПИСМО САМ ПИСАО КАД САМ БИО У ЈНА У СОМБОРУ 1985 А САД КОРИСТИМ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико и Неко

24.02.2017 13:36

Касне оно три свјетлосне године. Добро није фазом послао хаха. Бога ми ако они знају да је фаx прошлост.

Name

српкиња за yугословена

24.02.2017 13:50

Е па у правној комуникацији суд не познаје и не признаје разговор телефоном као доказ вец само оно црно по бело

Name

транге

24.02.2017 10:48

Ал се политицмари занимају,а народ це то позлатити!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франге

24.02.2017 11:30

За задње 2 године нема пројеката, послова, производње; стандард људи опада...док они уживају у свим бенефицијама са пуним рачунима...само демагогију продају.

Name

РЕ

24.02.2017 11:37

Волим бити реалан. Према свим данашњим показатељима Баx из Техерана је већи правник од свих српских политичара и правних тимова заједно. Зашто ? Он се користи на један веома перфидан начин правом и законом. Бошњаци су у Предсједништву БиХ 2002 год искористили Српског члана Живка Радишића и његово незнање да издејствују одлуку за тужбу против Србије. Та легитимација Софтића је неколико пута провјеравана по захтјеву Србије пред Међ судом правде и увијек је остала на снази. За разлику од Српских политичара Баx из Техерана је много паметнији и мудрији. Они нису подносили ревизију све до задњег момента. Чекали су да се објелодане скоро сви докази и чињенице како би имали што потпунију и комплетнију слику за ревизију. Наши политичари су бахати, понашају се као дивљаци у шуми. То је вријеме прошло. Данас је вријеме закона и правде. Додик распише референдум који Бакир поништи а ми га онда на силу одржимо и доведемо се сви у позицију да идемо пред суд да одговарамо кривично и опет од резултата референдума нема ништа. Па докле ће се водити таква једна пропала дивљачка политика. То је пропаст невиђена. Ми недамо паметним и искусним школованим људима да нас воде. Ми увијек доведемо на власт некакву будалу која нас тотално упропасти. А онда се потајно жалимо сами себи шта нам онај уради а кривимо увијек муслимане или хрвате. Није Бакир крив за ревизију и тужбу. Криво је Српско руководство тадашњег времена што је на тако одговорну позицију поставило човјека који везе са везом није имао. Последице његовог рада се данас осјете итекако. Људи опаметимо се, крајње је вријеме.

Name

Ре Ре траннге

24.02.2017 12:21

Први пут цитам један на овом порталу коментар паметног И реалног србина .Обицно вецина се са својим коментарима баца дрвље И камење на Бакира био он реалан или не био управо онако како се хајкаци понасају гонеци дивљу зивотињу. Са паметним људима нема везе ко био лако је склопити договор , а са будалама И затуцаним људима то није могуце ии ту треба да изостану било какави коментари.

Name

@ РЕ

24.02.2017 12:40

Такви коментари, који су реални и апсолутно рационални су под цензуром у Србији али и у Репунлици Српској. БН је трачак демократије и разума. Српски политичари и њихови интернет ботови политику сматрају као списак жеља, Увијек се тражи кривица негдје друго, све се нешто чека, увијек реакција а никада акција. Дејтонски мировни споразум се прихвата као шведски стол, њиме се манипулише, народ се погрешно информише, све се нешто изврће, питам се која је сврха такве политике.?

Name

Нико и Неко

24.02.2017 13:39

За РЕ ти си највећи господин на порталу. Свака ти цаст краљу.

Name

Милан

24.02.2017 15:15

Амин! све тацно.

Name

Меха

24.02.2017 10:48

Младене брзо цес Ти сјести на РУДУ.НЕМА ПАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 19:07

Саље писмо посебним изаслаником ( голуб писмоноса) мозе маца да га узпут поједе а мозда и не?

Name

РС

24.02.2017 10:49

Е мој Иванићу када ћеш схватити да су Срби за Европу,САД и исламске земље дежурни кривци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоооој Младене!!!

24.02.2017 10:58

Заборавио си нагласити да ће писмо бити обраћање једног обичног грађанина Босне и Херцеговине, и представљати његово лично мишљење. Без сагласности Бакира и Драгана немаш право користити печате предсједништва и слати службене разгледнице по свијету. А могао си само рећи истину да од писма нема ништа. Дража је теби фотеља него ризиковати још једну пријаву за непоштивање Устава БиХ. Доста ти је што ће те она плавуша из НАТО ишамарати ко будалу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

24.02.2017 11:37

Може, може. Својевремено када је била актуелна ова тужба, МСП се обратио један задојени фанатик, неки Изетбеговић, не овај Бакир, него бабо му. Тада и прво од 3 ргла у предсједништву државне заједнице БиХ. И ови у МСП ка питаше, који си пак ти. И некако се прогурало, да се обтаћа као суверен БиХ. Е сад се и Младен, а како је то тада поставио правила игре овај фанатик Алија, исто поставља, то није писмо било кога, но суверена БиХ. Тако му је то у животу, никад не знате како ће вам се подлост вратити.

Name

Ре.

24.02.2017 11:39

Као да си мене питао шта да напишеш.

Name

ре јој младене

24.02.2017 11:48

Он је дрзављанин Републике Српске и Србије нема он ниста са непостојецом беиха.ста кад он блокира рад има да И ти И какир кмеците.

Name

Ре.

24.02.2017 12:53

Е такви као што су као ти,који вриједјају БиХ а велицају србе и српство доводи до сукоба и мржње према србима,само напред

Name

QQ

24.02.2017 13:08

Па о каквом уставу се прича поред оваквог понашања Бакира,зар не мислиш да би било боље и користније посјетит Бакира на уставно понашање,који је први заобишо устав.

Name

ре ре

24.02.2017 13:30

Управо тако босна је нај веце зло на свијету.и увјек цу велицат србе И србију.а ти да си паметан имало сконто би да је твој алија 70 год био у затвору а 90 је И поцео рат за исламску босну.кад то признате онда моземо прицат ал И тад опет не у непостојецој беиха.

Name

@

24.02.2017 15:18

СУД У ХАГУ ЋЕ ДАТИ ПОСЉЕДЊУ.

Name

петар велики

24.02.2017 10:59

Мајмуни хоћете да ратујете , а вољели би да сиротиња ратује за вас. Ако смо паметни нећемо дозволити. Ви сте као мала дијеца кад кажу нисам ја крив а прозор разбијен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

24.02.2017 11:09

Овдје су ствари јасне, кризу су произвели они који иначе генеришу проблеме у овој чемерној државној заједници, клика задојених фанатика окупљених око Бакира ибн-Алије. Ту су уз помоћ медија у федералном Сарајеву свашта надробили, правдају своју сумануте идеје и потезе. Но овдје има једно кључно питање. Ко је донио одлуку о овој апелацији? Овај Софтић? Одакле му право? Бакир ибн-Алија? Одакле њему право? Неки хохштаплери из НВО? Одакле им право? Нећете наћи одговоре на ово питање, само прежвакана мантра, у име истине, правда за жртве, бла, бла, бла. Али није ово тужба грађана или удружења против Србије, него питање спора двије државе. Па одакле право некоме, без ваљане одлуке институција БиХ, да донесе такву одлуку? Како ствари стоје, овај задојени фанатик Бакир и клика око њега неће се смирити док државна заједница БиХ не оде у хелаћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.02.2017 11:25

Цим са процитао ово "државној заједници" нема потребе да се даље цита. Једонг дана цете то схватити али це бити касно ако вец и није.

Name

ЈАСО

24.02.2017 11:25

И ти спомињеш сада институције...јесу ли те институције постојале прије референдума, прије 9. јануара?????

Name

@

24.02.2017 11:27

Видиш како се ти ваташ институција државе када теби то одговара а када институција као што су уставни суд БиХ донесе одлуку онда "пу пике не важи", Политика није списак жеља, тако се не води политика. На такве констатације и инсинуације демократски свијет се смије,, таква демагогија одлази у кош за смеће.

Name

Киклоп

24.02.2017 11:29

Цим сам видио цирилицу, знао сам ста цес писати.

Name

Ре

24.02.2017 11:30

Ко је донио одлуку да је Софтиц агент у слуцају ревизије тузбе на захтијев Србије.Нико,зато сто је вец имао одлуку предсједниства у процесу подносења тузбе.Због тога му није потребна и у слуцају овога правног лијека.Ех сад сто је то Бакир искористио за политиканство о томе се да расправљати.

Name

Ре Драган

24.02.2017 11:59

Зависи гдје то прочиташ! Не буди глуп

Name

Армин

24.02.2017 11:11

Вјестацке креиране кризе од свих нивоа власти. Од референдума па до бакирове будаластине са тузбом (инаце сам из ФБиХ гдје га нико скоро не подрзава а опет сви гласају за њег, као и додик...). Хране нас најнизим могуцом страхом: Егзистенцијалним док воде насој дјеци кору хљеба из уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

24.02.2017 11:26

Можда ти и јеси из фед.БиХ, бошњачког или хрватског дијела, неважно. Можда има таквих виђења како си написао, не знам. Међутим та мантра "како политичари стално праве вјештачке кризе, како би на власти што дуже остали" се промовише и протура само и искључиво у Српској. На другој страни, у текстовима и коментарима у порталима у фед.БиХ (тј федералном Сарајеву) нема таквих ставова, јок, сви у овој причи дају подршку Бакиру у овим суманутим потезима и науима. Сви кажу треба, мора, нека, лицитира се и како ће ови лупежи Срби платити, у кешу, и да нестане та мрска "геноцидна творевина", тако да није то исто у Српској или пак фед.БиХ.

Name

ре кхал дрого

24.02.2017 12:33

Ре кхал дрого Што се тице медија код нас у ФБиХ : Да, све подрзавају тако реци "пробосанску страну" и Бакира и овој тузби. То нецу и не могу пореци јер је цињеница. Исто тако тај стереотип о србима који мрзе БиХ и све остале народе око себе. Казем , хране нас будаластином и увијек је други крив. Сматрам да је то исто и у РС слуцај. Примјер: Неуставни референдум без договора са осталим народима сто су сви портали подрзавали и сад су сви против тузбе. Спинови спинови на све стране. А ми млади одлазимо. Ево мој примјер: Лијепо ми је, ја радим, зена ради. Заједно приврдјујемо висе од 3000 Км мјесецно. Али ста цу ја понудит својој дјеци овдје ? Ста кад се разболимо. увелико вец планирамо одлазак.

Name

ре

24.02.2017 12:47

Бошњацима је цијела БиХ њихова, домовина, то што ти сматраш да је РС само твоје је мантра која на другој страни не пије воде, чак мислим да је то највећи проблем српске политике. Прочитај мало устав, прочитај па опет прочитај.

Name

Армине

24.02.2017 12:52

Пиши у своје име.

Name

Логика

24.02.2017 11:11

Њима је битно да су у року предали поднесак суду и да имају протоколисан примјерак. Сада могу допуњавати, додавати, још 100 година и тако ће и радити. Наша је несрећа што нас је Бог казнио да живимо са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

24.02.2017 11:47

Ил вас је казнио да не знате нормално зивјети?

Name

ре кики

24.02.2017 13:37

Ето ти знас.90 % муслимана подрзава какира јер је толико исто подрзавало алију да оснује исламску босну е сад кад им срби нису омогуцили онда ајмо их тузит.

Name

ре ре Кики

24.02.2017 19:27

Ви сте вец осудјени. Нисте висе занимљиви, мозда зато и кмеците.

Name

Попласенко

24.02.2017 11:18

Како смо ми наивни.Ти си КРИВ јер да си умјесто писаније судовима као цлан,а поготово као предсједник Предсједниства ,морао покренути поступак понистења овластења.Зар си стварно мислио да це ти Бакир пристати на дневни ред Ја као дилетент у политици цитам твој покусај и фол врацање у институцие,а друге институционалне ствари могу и другације.Ти си моје највеце разоцарење и зто овако писем.Додик це те погурати за премијера у РСу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

24.02.2017 11:18

Види само микрофона и који су новинари....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре цвијет

24.02.2017 18:56

А он јадница мисли да је неко и нешто. Ја бруке и срамоте. Кажу Додик има шифру овај има пет најмање.

Name

Јаро

24.02.2017 11:20

Ријешење за Бих је Фикрет Абдиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из РС

24.02.2017 11:31

Само је стета сто је Фикрет закаснио 27 година, инаце рата неби ни било....

Name

ВЕТЕРАН

24.02.2017 13:17

ФИКРЕТ ,ХА ХА ДЕМЕНТНИ РАТНИ ЗЛОЦИНАЦ...

Name

мислим

24.02.2017 11:22

Вама је вазно да је криза а ко је изазвао мање висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

24.02.2017 11:32

Ако овако настави постаце и он звијезда.

Name

Ре Брзи

24.02.2017 18:57

Мислиш на црној листи.

Name

Јајајаја

24.02.2017 11:42

Ја сам босњак и подрзавам мирну дисолуцију бих...нису сви босњаци екстремисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.02.2017 12:31

Тачно,али су сви екстремни муслимани.

Name

цвијет

24.02.2017 13:56

Јесте,то су рекли сви судови који су пресудјивали злоцине,највисе онај у Хагу.

Name

цоле

24.02.2017 11:50

Нико није задовољан ко Додик , све му иде на руку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 19:00

Никад нисам гласао за Додика а од ових дана је мој фаворит. Само нек прометне са трона овог буљавог.

Name

Боле

24.02.2017 11:51

Док СЗП прица о бакиру Додик на сва уста говори колико је био у праву и колико гресе људи из СЗП-а сто неце да изадју из дрзавне власти ... није ми јасно како СЗП не криви СНСД цији је цовек Радисиц потпсао одлуку за софтица вец бас потврдјују све оно сто Додик зели да се цује, апсолутно је занемарена цињеница да је СНСДов кадар потписао ову одлуку ... како СЗП мисли добити изборе у РС-у ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 19:01

Никако ни помоћу трикова.

Name

Перо

24.02.2017 11:54

Све додик замутио сад се иза ледја свима смије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 19:02

Паметан !

Name

Зуза

24.02.2017 12:35

Па јуче прочитах да је посмо стигло...не зна се ко је гори, ови што лафо раде на социјалним и економским промјенама и критикују власт, или ови лопови сто обнасају власт и уз помоц трулог патриотизма отимају залогај из уста напаценом човјеку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

24.02.2017 12:41

На мозес ТИ Младене бранити БиХ. Ти си Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

24.02.2017 12:50

А потурица би као да може , е неће моћи само Србин може бранити српску земљу .

Name

Тузлак

24.02.2017 12:55

Једногласно си донио одлуку кад је требало ици за 9 јануар са армијом и то је удар на дрзаву колико знам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.02.2017 07:38

А баке само чутао и врати им мило за драго.

Name

ре ре Лав

24.02.2017 13:10

Изетбеговица није било ни у Словенији, ни у Хрватској, ни на Косову, а било рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С...

24.02.2017 14:09

А ко је био тамо?

Name

Ре

24.02.2017 17:32

Битно је да је било Срба.

Name

миле

24.02.2017 13:32

Сви су нас пресисали, Румуни, Бугари, Албанци, све због мајмуна на власти. Срам да их буде сто се називају народом својим. Ко п...де се крију под сукњама народа. О Румунијо, пресели се нама. Скидај багру и стоку

ОДГОВОРИТЕ
Name

мађар

24.02.2017 14:22

Само кад се сјетим прије рата одеш у Харкањ и за 100 њ,м, натрпаш пун гепек сира .путера .....За 100 њ.м ја на шкоди 120 л замијенио четири гуме са фелгама и поставио нови карбуратор а сад ......пали смо кк...за уши ал зато сад знамо кој е србин бошњак хрват..........е то је огромно богаство.

Name

Драган

24.02.2017 14:01

Бакира Изетбеговица под хитно треба ставити на црну листу и санкционисати га како и даље не би наставио са ванинстутиционалним дјеловањем које је стетно по БИХ и нероде који зиве у БИХ.Његово стетно дјеловање мозе довести до несагледивих последица по цијели регион и таквима би се високи представник и америцка амбасада у БИХ требали детаљније и озбиљније позабавити а не само да критикују србе и уводе санкције Милораду Додику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писмоноса

24.02.2017 14:01

Писи писи само писи хахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 19:06

Мора да је неко љубавно писмо.

Name

БОБА

24.02.2017 14:12

ДЕСЕТ ДАНА О ПИСМУ. ОВО ЈЕ ОПАСНА ИГРА, НАРОД СЕ ЗАБАВЉА. ОНИ СУ СМЈЕШНИ. ЖИВОТ ПРОЛАЗИ ТЕК СЕ ЗАХУКТАВА А НАС ЈЕ СВЕ МАЊЕ. СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

24.02.2017 15:01

А зато имате пара посебне изасланике а да пољепривредницима исплатите немате фуј фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

25.02.2017 07:05

Нека однесе курир Јовица. Има искуства, а брз је као брзи гонзалес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има има

25.02.2017 18:17

Курир се море наћи у најближем РС представништву. Али само ако прецедник аминује, он се пита..