Побуна у Партизану - Леонардо тражио више пара, Илиев морао да га смирује!

Бразилац пропустио јучерашњи тренинг, а увече ни он ни Евертон нису били са екипом у хали Пионир да подрже кошаркаше против ПАОК-а.

Фудбал 23.02.2017 | 22:40
Побуна у Партизану - Леонардо тражио више пара, Илиев морао да га смирује!
Озбиљна бура претила је Партизану пред друго коло пролећног дела првенства, али се на крају претворила у поветарац! Леонардо да Силва Соза, један од најзначајнијих играча црно-белих, одбио је у среду да тренира са екипом јер, према његовом мишљењу, није испоштован договор око ревизије уговора, односно анекса којим би му се гарантовао бонус у укупној вредности од 100.000 евра на крају сезоне.

Да се ситуација не отме контроли постарао се спортски директор Парног ваљка Ивица Илиевкоји је са првим стрелцем Суперлиге, чим је чуо шта се дешава, обавио разговор, па се овај вратио у тим и ставио на располагње шефу струке Марку Николићу уочи суботњег меча са Борцем из Чачка.

А како је дошло до проблема?

У смирај 2016. године управа Партизана постигла је споразум са Бразилцима Леонардом иЕвертоном Луизом да обојица остану на Топчидерском брду најмање до краја европских квалификација. У замену за ту верност руководиоци српског освајача купа понудили су тандему везиста одређене бонусе по питању броја голова и евентуалних освојених трофеја који би, ако се остваре, износили 100.000 евра по играчу. По повраткуЛеонарда и Евертона са одмора очекивало се да ће договор бити пренет на папир, међутим, он није конкретизован. Партизан је затим отишао на припреме, најпре у Словенију, па на Кипар, где је у неколико ситуација била приметна нервоза, посебно код Леонарда.

С обзиром да договор није испоштован ни по повратку у Србију Леонардо се одлучио на радикалан потез и на неку врсту тихог бојкота. Јуче није тренирао, а ни он ни Евертон нису били део екипе која је у вечерњим сатима организовано ишла у халу Пионир да подржи кошаркаше против ПАОК-а.

Чувши за проблем Илиев који је и довео поменуте странце и са њима, како сам каже, успоставио фантастичан однос, преузео је на себе преговарачку улогу и успео даЛеа врати у екипу. Остаје да се види када ће поменути анекс уговора бити потписан. 

На данашњем тренингу код Леонарда није било знакова незадовољства. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар