Пресуда правно, а не политичко питање

Амбасада Турске у БиХ сматра да ревизија пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу представља чисто правно питање, због чега амбасадори Управног одбора Савјета за провођење мира о томе немају шта да кажу.

Босна и Херцеговина 23.02.2017 | 20:47
Пресуда правно, а не политичко питање
Ријеч је о избору да се користи право загарантовано Међународним судом правде у Хагу о питању које је у потпуности у надлежности тог суда, саопштено је из Амбасаде Турске у БиХ.

"То није политичко питање. Због тога амбасадори Управног одбора Савјета за спровођење мира о томе немају шта да говоре", наводи се у саопштењу, којим се појашњава разлог издвојеног става турског амбасадора Халдуна Коча, из дијела данашње заједничке изјаве амабасадора Управног одбора ПИЦ-а.

Амбасадори Управног одбора ПИЦ-а изразили су забринутост због озбиљне политичке ситуације до које је у БиХ дошло као резултат иницијативе да буде поднесен захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

У заједничкој изјави амбасадора Управног одбора ПИЦ-а, објављеној након данашње сједнице, изражена је забринутост због могућих посљедица које би то могло оставити на функционисање Предсједништва, Парламентарне скупштине и Савјета министара БиХ, те упућен позив да се крене ка побољшању цјелокупне политичке атмосфере у земљи.

"Сви политички лидери треба да се уздрже од једностраних потеза и врате принципима компромиса, дијалога и консензуса при доношењу одлука, као и поштивању Устава БиХ, институција и владавине права", наводи се у дијелу заједничке изјаве коју није подржао амбасадор Турске.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

брле

23.02.2017 19:54

Сада им стало до Бих, а исти они развалили много уредјенију дрзаву п.м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

24.02.2017 04:49

Хоце ли нам сад и некаква амбасада Турске кројити капу? Је их неко несто питао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

24.02.2017 09:06

Нису ово ријечи амбасадора веч Турске а он их преноси Исто ко и санкције Доди нису од Кормакове веч од САД-а