Одборници у сукобу интереса у Рогатици

Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе након писма представника Клуба одборника СДС у скупштини општине Рогатица извршила је ванредни инспекцијски надзор у администрацији ове локалне заједнице и утврдила незаконитости у именовању вршиоца дужности начелника одјељења општинске управе.

Република Српска 23.02.2017 | 18:16
Одборници у сукобу интереса у Рогатици
"Управни инспектор је у контроли установио да је приликом именовања једног броја вршилаца дужности начелника општинских одјељења дошло до повреде одредаба члана 54 закона о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе", каже се у и налазу инспектората достављеном Клубу одборника СДС.

Одборник СДС у Скупштини општине Рогатица Томо Батинић каже да је већ након именовања било видљиво да су неки одборници у сукобу интереса.

"Тако је брат гласао за брата, свекрва за снаху, па је предсједник скупштине општине гласао сам за себе и то још у својству начелника одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију. Сазнали смо да су општински парламент и начелник општине добили допис управног инспектора, који је био у контроли", додао је Батинић.

Прозвани садашњи предсједник скупштине општине Рогатица Ђоко Раздјељац, који се, као предсједник општинског одбора ПДП, уочи одржавања конститутуивне сједнице приклонио СНСД, рекао је телефоном БН телевизији да поступак са инспекцијом још траје и да ће на наредном засједању општинског парламента изаћи све на видјело.

Секретарица начелника општине Милорада Јагодића рекла је да он нема времена за изјаве.

У рогатичком СДС упозоравају на инфериорност републичких органа у овом случају самовоље опшинске власти предвођене СНСД у Рогатици јер је инспекција раговала тек крајем јануара, а на незаконитости јој је скренута пажња у децембру прошле године.

Они кажу да за то вријеме незаконито именовани функционери и даље уредно примају позамашне функционерске плате. Рачун, наравно, плаћају грађани.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

велибор д.

23.02.2017 20:46

Све саме незаконитости. Шта раде државне инспекције, зашто им треба толико времена да реагују? За то вријеме они се наклепаше пара... Е моја Републико...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

23.02.2017 21:17

Све је могуће у Рогатици у којој је највећи градски лопов изабран за начелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемилица

24.02.2017 20:52

Наравно да је све могуће у рогатици па и то да се на ову вјест"појаве"само два,односно одобре само два коментара...испаде никога није брига за ово него два лика...страшно...

ОДГОВОРИТЕ